Nogomet

Kompletirane sve grupe: Debitant u skupini s Portugalom, Ukrajini najveće šanse za prolaz

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.03.2024.
Kompletirane sve grupe: Debitant u skupini s Portugalom, Ukrajini najveće šanse za prolaz
Foto: EPA

Nakon što su odigrani svi susreti dodatnih kvbalifikacija za Europsko prvenstvo, poznat je i sastav svih skupina...

Nakon ždrijeba Europskog prvenstva u Njemačkoj, ostala su tri nepopunjena mjesta za sudionike dodatnih kvalifikacija. Sada je i to iza nas i znamo sastave svih skupina.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljska je na jedanaesterce eliminirala reprezentaciju Walesa i igrat će u skupini D. Tamo će imati teške protivnike u Nizozemskoj i ponajprije Francuskoj te i Austriji, ali nije bez šanse i borit će se za mjesto u nokaut dazi.

Skupina E je vrlo zanimljiva i poprilično izjednačena. Tamo se od ranije nalaze Belgija kao prvi favorit te Slovačka i Rumunjska, a njima se sada priključila Ukrajina koja definitivno nije lošija niti od Slovačke, niti od Rumunjske.

Jedini debitant na završnici bit će reprezentacija Gruzije koja je napravila ogromnu stvar već činjenicvom da je prošla na završnicu. Tamo će se boriti u skupini F zajedno s Turskom, Portugalom i Češko.

Poljaci ćče svoj prvi nastup imati16. lipnja u Hamburgu protiv Nizozemske, Ukrajinci će dan kasnije u Münchenu igrati protiv Rumunjske, a Gruzija će povijest ispisati 18. lipja u Dortmundu protiv Turske.

FOTO: EPA/Maciej Kulczynski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!