Košarka

Šarić jedini bez minutaže u pobjedi Warriorsa, Lakersi bez LeBrona slavili nakon dva produžetka

Branimir Korać • srijeda, 27.03.2024.
Šarić jedini bez minutaže u pobjedi Warriorsa, Lakersi bez LeBrona slavili nakon dva produžetka
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrana samo četiri susreta. Dario Šarić trebao je biti jedini Hrvat s nastupom, ali ostao je na klupi...

Oklahoma City Thunder stigao je do pobjede u gostima kod New Orleans Pelicansa, slavio je sa 119:112. Bio je to susret u kojem je Thunder imao i 20 poena prednosti u drugom poluvremenu, sve je to prokockao, ali uspio je na kraju ipak izvući pobjedu. Važnu tricu minutu i pol prije kraja ubacio je Shai Gilgeous-Alexander koji je igrao unatoč ozljedi kvadricepsa.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najefikasniji kod Thundera bio je Jalen Williams s 26 poena i pet asistencija, Josh Giddey dodao je 25 poena i devet skokova, a Gilgeous-Alexander 24 poena i osam asistencija. Kod Pelicansa Zion Williamson ubacio je 29 poena uz deset asistencija, a CJ McCollum dodao je 23 poena i šest skokova.

Los Angeles Lakersi upisali su pobjedu nakon dva produžetka u gostima kod Milwaukee Bucksa. I bez LeBrona Jamesa pronašli su put do važne pobjede. Bucksi su imali odličan ulazak u utakmicu, vodili su i u posljednjoj dionici 94:75 da bi dopustili povratak gostima. Na kraju regularnog dijela i jedni i drugi mogli su do pobjede, imali su Bucksi priliku i na kraju prvog produžetka, no nakon što nisu uspjeli, u drugom su Lakersi otišli do pobjede.

Anthony Davis ubacio je 34 poena uz 23 skoka, a po 29 poena upisali su D'Angelo Russell (12 asistencija) i Austin Reaves (14 skokova, deset asistencija). Kod poraženih Giannis Antetokounmpo ubacio je 29 poena uz 21 skok i 11 asistencija, Damian Lillard imao je 27 poena i osam asistencija, a Malik Beasley 21 poen.

Dallas Mavericksi su vrlo uvjerljivo slavili protiv Sacramento Kingsa. U gostima su upisali pobjedu 132:96 i to im je peta uzastopna pobjeda odnosno deveta u posljednjih deset utakmica.

Kod Mavsa su se istaknuli Luka Dončić s 28 poena, 11 skokova i šest asistencija, Kyrie Irving ubacio je 24 poena uz osam asistencija, a Tim Hardaway 22 poena uz šest asistencija. Kod poraženih De'Aaron Fox ubacio je 18 poena uz pet skokova, a Keegan Murray 17 poena.

Dario Šarić po svemu sudeći nije više u ozbiljnijim planovima Golden State Warriorsa, noćas su Warriorsi slavili uvjerljivo u Miamiju 113:92, Steve Kerr koristio je 13 igrača, a jedini koji je ostao bez ijedne minute je Šarić.

Klay Thompson predvodio je Warriorse s 28 poena i pet skokova, a po 17 poena ubacili su Andrew Wiggins (sedam skokova) i Stephen Curry (šest asistencija). Kod Heata Bam Adebayo ubacio je 24 poena uz devet skokova, a po 15 poena dodali su Terry Rozier i Haywood Highsmith (šest skokova).

NBA:
New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 112:119
Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 124:128 dva produžetka
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 96:132
Miami Heat - Golden State Warriors 92:113

FOTO: EPA/ERICK MADRID

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!