Nogomet

Engleska će na Europsko prvenstvo bez vratara Crystal Palacea

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 27.03.2024.
Engleska će na Europsko prvenstvo bez vratara Crystal Palacea
Foto: Martina Japundžić

Vratar Crystal Palacea i engleske nogometne reprezentacije, Samuel Johnstone, ozlijedio se u utakmici nacionalne vrste protiv Belgije i podvrgnut je operaciji. Zbog toga, gotovo pa sigurno, otpada za Europsko prvenstvo...

Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.

Igraj na utakmice Premiershipa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Taj 31-godišnji golman Crystal Palacea ozlijedio je lakat uoči prijateljske utakmice Engleske i Belgije. U srijedu je podvrgnut operativnom zahvatu, a prva predviđanja govore o stanci koja će trajati tri do četiri mjeseca. Zbog toga je praktički sigurno da neće biti u stanju pomoći reprezentaciji na Euru.

Golman Jordan Pickford siguran je prvi vratarski izbor Engleske i na ovom prvenstvu, ali je sve upitnija njegova zamjena. Vratar Newcastlea Nicholas Pope već je dulje vrijeme ozlijeđen, dok je golman Arsenala Aaron Ramsdale trenutačno upitan jer je ove sezone vrlo malo branio. Skupio je, primjerice, samo šest nastupa u Premier ligi tijekom sezone.

Engleska se na Europskom prvenstvu nalazi u skupini C gdje su još smješteni: Danska, Srbija i Slovenija.

Johnstone je za seniorsku reprezentaciju Engleske u karijeri skupio četiri nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!