Nogomet

Karoglan: 'Neće prvenstvo biti definirano nakon ovog derbija, ali bodovi su imperativ'

Petar Jenjić • petak, 29.03.2024.
Karoglan: 'Neće prvenstvo biti definirano nakon ovog derbija, ali bodovi su imperativ'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Trener Hajduka Mislav Karoglan održao je press konferenciju uoči prvog od dva derbija protiv Dinama. Uoči dvoboja nije želio otkrivati ništa po pitanju početnih 11...

Hajduk u subotu od 19:30 sati dočekuje Dinamo u posljednjem derbiju sezone u SuperSport HNL-u. Dvoboj je na konferenciji za novinare najavio trener Mislav Karoglan:

Igraj na Hajduk - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad je odradila kratki team building u Pragu.

"Uvijek je dobro otići na izvor svega. Bilo je to na inicijativu igrača i uprave, kratak izlet i nadam se da će dati dodatan poticaj da pobijedimo sutra. Svi mogu i moraju, tako spremamo utakmicu, svi igraču su u konkurenciji. Ono što je najvažnije sutra."

Usredotočeni su na sebe.

"Petković je kvalitetan igrač, ali fokus je na nama. Svaka ekipa ima vrline i mane. Analizirat ćemo protivnika, ali ponavljam, mi smo fokusirani na sebe. Imamo dva kvalitetna vratara, o sastavu baš ništa neću danas reći."

Karoglan baš ništa nije htio otkrivati po pitanju toga tko će sutra istrčati na Poljud.

"Prevažan tjedan, a srijeda je tako daleko. Sada je samo subota, nitko ne misli o onom dalje. Nama je imperativ pobjeda i uz pamet i srce uzeti ta tri boda koja su nam potrebna."

Dinamo je isto pod pritiskom.

"Imaju i oni imperativ pobjede. Oni bi u ovo vrijeme imali prednost od sedam osam bodova i došli bi mirnije. Sada su pod pritiskom, obje ekipe moraju pobijediti, ali jedna će momčad biti sretna. Imali smo dobru pripremu, vidim veliku predanost. Reprezentativci su došli zdravi, ali već jučer, posebno mlađi momci, su trenirali."

Hoće li zaigrati Ivan Perišić?

"Ivan je s nama, trenira. Uključio se u momčadske treninge, odluke ćemo donijeti u trenutku koji bude najoptimalniji. Hoće li to biti sutra ili neki drugi put, vidjet ćemo."

Utakmica se igra na Veliku subotu.

"Ne biramo mi. Ja kao vjernik, što god radim, nosim Boga u sebi i taj dan je velik. Bog je na prvom mjestu, Hajduk je jako visoko."

Za Filipa Uremovića i njegov oporavak je rekao: "Možda neće moći, vidjet ćemo."

Sudit će strani suci.

"Imamo već iskustva, bili su strani suci pred godinu ili dvije. Ništa specijalno, napravit ćemo skauting suca, vidjeti kakve su navike. Vjerujem da zna svoj posao. U zadnje vrijeme su ti derbiji bili kvalitetno odsuđeni."

Ništa osim tri boda ne ulazi u obzir.

"Nama igraju sva tri boda i to je jedini put. Nije jednostavno, ali treba biti agresivan, utakmica traje 90 minuta. Imamo plan A, B i C, sve varijante koje smo razradili. Neće prvenstvo biti definirano nakon ovog derbija, gubit će se bodovi, ali za nas su imperativ."

Derbiji često ne donose kvalitetnu igru na obje strane.

"Derbiji su takvi, ali kontekst je sada nešto drugačiji. Dinamo vjerojatno slično razmišlja, njima je možda još veći imperativ pa tako očekujemo i nešto drugačiji derbi. Pun stadion je velik poticaj, atmosferu koja će vas nositi. Presing je kad nema nikoga na tribinama i kada vam je dosadno."

Uoči reprezentativne pauze, Lokomotiva je odnijela pobjedu s Poljuda.

"Analizirala se utakmica s Lokomotivom i onda je ugasio. Vodio sam klub 31 utakmicu i izgubio dvije. Dvije previše. Sebi stavljam velike imperative. Stavio sam plan pred sebe igrače, to je samo za hrabre i one koji mogu."

Već u srijedu je utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa.

"Utakmice su povezane, ali opet su i drugačije. Kup je specifičan, teško ih je povezati, ali jedna utakmica nosi inerciju prema drugoj. Ako pobijediš, imaš psihološku prednost."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!