Nogomet

Hajdukove nogometašice u predigri velikom derbiju svladale Dinamo

Mario Borko • petak, 29.03.2024.
Hajdukove nogometašice u predigri velikom derbiju svladale Dinamo

U 12. kolu SuperSport Prve HNLŽ nogometašice Hajduka su s 2:1 pobijedile nogometašice Dinama i tako na najbolji mogući način za navijače Bijelih najavile subotnji vječiti derbi...

Pet puta klubovi s imenom Dinamo u raznim sportovima u sedam dana gostuju u Splitu. Do sad su odigrane dvije utakmice, a nakon što je Torcida u četvrtak s 3:2 pobijedila Futsal Dinamo, isto je za nogom pošlo i nogometašicama Hajduka koje su s 2:1 pobijedile ŽNK Dinamo.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Splićanke su u dvoboj ušle kao favoritkinje i taj su status u potpunosti opravdale. Povele su u završnici prvog dijela pogotkom Branke Bagarić, a Andrea Grebenar je u 58. minuti udarcem s vrha šesnaesterca udvostručila tu prednost. Bijele su do kraja susreta imale nekoliko prilika za uvjerljiviju pobjedu, ali nisu bile precizne, pa je u 90. minuti stigla kazna. Ana Grdiša je ostala sama na vrhu kaznenog prostora i vrlo lijepo zabila za konačnih 2:1.

Bila je ovo premijerna pobjeda Hajdučica nad Dinamovkama, a u prvom susretu ove sezone u Zagrebu je završilo 2:2. Splićanke su Zagrepčankama na tablici SuperSport Prve HNLŽ pobjegle na deset bodova prednosti. Hajduk je drugi s 28 bodova, pet bodova manje od vodećeg Osijeka, a Dinamo peti s 18.

U idućem kolu Modre u Zagrebu dočekuju aktualne prvakinje Osječanke. Bijele pak ponovno igraju kod kuće, a u goste im dolazi posljednjeplasirani Donat iz Zadra.

SuperSport Prva HNLŽ, 12. kolo:
ŽNK Hajduk - ŽNK Dinamo 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!