Ostali sportovi

Fabjan nokautirao Žgelu, Barton obranio pojas

Petar Jenjić • subota, 30.03.2024.
Fabjan nokautirao Žgelu, Barton obranio pojas
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Večeras je u Ljubljani održana nova FNC priredba gdje smo vidjeli nekoliko zaista sjajnih mečeva. U dvoboju večeri Miraj Fabjan nokautirao je Marija Žgelu i dogovorio meč s Darkom Stošićem...

Večeras je održana FNC priredba u Ljubljani, a glavni dio večeri otvoren je mečom u velter kategoriji. Slovenac Jan Berus borio se protiv Srbina Jovana Kandića. Pobjeda talentiranog domaćeg borca nijednom nije došla u pitanje.

Igraj na borilačke sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uslijedio je meč hrvatskog borca Josipa Matkovića i Milenka Stamatovića iz Crne Gore. Bile su to tri vrlo teške i zahtjevne runde, a do pobjede je stigao Stamatović koji je u četvrtom meču stigao do isto toliko pobjeda.

Legendarni Ivica "Terror" Trušček borio se protiv Marka Vardjana i završio meč nakon nešto više od minute kada je uhvatio protivnika u giljotinu. U svom čak 83. profesionalnom meču stigao je do 44. pobjede karijere.

Prvi meč u povijesti FNC-a u boksu bez rukavica "uzeo" je Uroš Jurišić koji se borio protiv Brazilca Joelsona Nascimenta. Oba borca dočekala su kraj meča, za razliku od svih prethodnih mečeva, a u debiju u organizaciji domaći borac upisao je pobjedu.

Bojan Kosednar borio se protiv Aleksandra Jankovića na FNC-u u Puli i tada je meč morao biti prekinut zbog ozljede slovenskog borca u drugoj rundi. Danas je na domaćem terenu uzvratio i upisao pobjedu, srušivši protivnika u drugoj rundi.

Gledali smo i jedan meč za pojas, a radilo se o ono perolake kategorije. Do pobjede je stigao Jordan Barton koji je obranio naslov protiv izazivača Itayja Tratnera. Barton je odradio sjajan meč i pokazao da ima kvalitetu više.

Glavni meč večeri bio je onaj između Mirana Fabjana i Marija Žgele. Odmah je krenulo žestoko na obje strane, a udarci su sijevali. Ušli su i u klinč, no to nije predugo potrajalo pa su se razdvojili.

Nakon razmjene udaraca deblji je kraj izvukao Žgela koji je završio na podu nokautiran. Dodajmo i to da je odmah nakon meča Fabjan dogovorio i meč s Darkom Stošićem.

Prvu preliminarnu borbu odradili su Anže Vujčić i Ibrahim Mandev. Oba borca tražila su svoju prvu profesionalnu pobjedu, a do nje je stigao Bugarin.

Druga borba donijela je meč iskusnog češkog borca Vladimira Hajeka i Kubanca sa slovenskom i pulskom adresom, Andresa Ramosa. Meč je otišao na stranu Ramosa nakon samo dvije minute igre kada je borbu zaključio kimurom.

Zadnja preliminarna borba bila je između Dina Suljkanovića i Dehahmeta Sinanija. I jednom i drugom to je bio četvrti profesionalni meč, a do pobjede je prekidom stigao domaći predstavnik Suljkanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!