Nogomet

Susretom između Zadra i Hajduka otvoren Međunarodni memorijalni turnir Hrvoje Ćustić

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 03.04.2024.
Susretom između Zadra i Hajduka otvoren Međunarodni memorijalni turnir Hrvoje Ćustić

Međunarodni nogometni turnir za uzraste do 18 godina u čast Hrvoju Ćustiću, u svom rodnom gradu Zadru, doživio je svoj drugi nastavak. Na stadionu Stanovi okupilo je oko 400 gledatelja, mladih igrača iz županijskih klubova, njihovih roditelja i drugih zaljubljenika u sport.

Svečana ceremonija otvaranja turnira započela je defileom svih klubova i njihovim kratkim predstavljanjem. Na teren su ih uvele zadarske mažoretkinje vođene taktovima Gradske glazbe do središta igrališta gdje su ih čekale zastave s grbom kluba, državnom zastavom zemlje odakle stižu i logotipa turnira.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza Zadarske županije, HNK Zadar, HNK Hajduk Split i obitelj Ćustić, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, odali su počast tragično preminulom Hrvoju Ćustiću. Tom je prigodom predsjednik NSZŽ Darko Banić uručio Srečku Ćustiću, Hrvojevom ocu, dres turnira potpisan od mnogih hrvatskih reprezentativaca, a i Hrvojevih suigrača iz Zadra.

Program se nastavio pjesmom “Naš 12. anđel” koju su otpjevali poznati zadarski pjevači, Dvorski, Sikirić i Pekota. Kad je pjesma krenula, dvanaest zadarskih kadeta zapalilo je 12 bengalki. Pred početak utakmice svi nazočni odali su počast Hrvoju minutom šutnje, nakon čega je započela utakmica između Zadra i Hajduka.

Utakmica je nakon prvih par minuta pokazala da će biti dinamična i borbena s puno prilika te da su protivnici dostojni otvaranja turnira. Domaćini su krenuli bolje u susret i nizali su svoje dobre prilike. Jedna je i iskorištena u 20. minuti kad je Josip Radman postigao pogodak. Napadi i dobre akcije tu nisu stali, pa je Zadar imao još dobrih prilika uglavnom nakon kornera. Gosti iz Splita su pokušali ozbiljnije zaprijetiti, ali igrači Zadra su bili kompaktni u obrani i do kraja prvog poluvremena sačuvali su svoju mrežu netaknutom.

U drugom dijelu domaćini su nastavili napadati, iako je u 41. minuti izašao strijelac gola Radman kojeg je zamijenio Ivan Ivković. Najbolju šansu na susretu imao je Šime Mrkić koji nije uspio postići pogodak u 50. minuti.

Gosti su na to reagirali dobrom akcijom i pritiskom koji je trajao par minuta i u 59. minuti susreta Adriano Ivanišević postiže pogodak za izjednačenje.

Do kraja susreta vodila se ravnopravna borba te je bilo s obje strane prigoda, no susret je završio neodlučnim rezultatom, kao i prošle godine, ali s po jednim pogotkom s obje strane. Istim rezultatom u bilježnici našeg prvoligaškog suca Matea Ercega iz Pristega, s po jedan žutim kartonom završio je susret. Možemo reći, da je po idealnim vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu ovo bila fešta od nogometa.

FOTO: Anđela Knez/Turnir Hrvoje Ćustić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!