Nogomet

Kapetan Ademi i talentirani branič nisu otputovali u Split, ali Marko Rog bi mogao zaigrati

Mario Borko • srijeda, 03.04.2024.
Kapetan Ademi i talentirani branič nisu otputovali u Split, ali Marko Rog bi mogao zaigrati
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Četiri dana nakon derbija Hajduka i Dinama u prvenstvu, na redu je derbi u kupu. Mali vremenski razmak između utakmica sigurno će dovesti do promjena u sastavu, a iz Zagreba u Split nisu otputovali kapetan Arijan Ademi i Moreno Živković…

Sezona hrvatskog nogometa, koja je započela još u srpnju kada su se Dinamo i Hajduk sastali u SuperSport Superkupu polako, devet mjeseci kasnije, dolazi do svog vrhunca. Opet su u središtu zbivanja dva najveća hrvatska kluba, a nakon subotnjeg dvoboja u Super Sport HNL-u, u srijedu je na rasporedu polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Modri će na Poljudu biti bez svog kapetana Arijana Ademija i Morena Živkovića.

Igraj na utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ademi je, za neke iznenađujuće, startao u derbiju nakon što je prethodne dvije utakmice ostao na klupi. Čudni uvjeti pod kojima se vratio u klub cijele sezone diktiraju njegovu minutažu, a Sergej Jakirović pomno bira kada će ga koristiti. Nažalost po Dinamo, kapetan protiv Hajduka nije ličio na pravog sebe, o tome se priča cijele sezone, ali nikada nije bilo vidljivije. Ono što je i za njega izgledao kao mučenje završilo je u 56. minuti kada je zbog ozljede morao napustiti igru.

Prema pisanju 24sata, Ademi je odradio posljednji trening prije puta u Split, ali je iz predostrožnost ipak ostao u Zagrebu. Modri će tako finale kupa tražiti bez svog kapetana, koji je u subotu odigrao svoj 38. derbi i stigao do 21. pobjede. U kadru neće biti ni Morena Živkovića koji ima problema s trbušnim zidom, a kako sezona odmiče čini se da je odluka o njegovom povratku iz Lokomotive bila pogrešna. Sin nekadašnjeg kapetana hrvatske reprezentacije i igrača Hajduka, odigrao je šest utakmica, a devet ih je odgledao s klupe.

Iako nije participirao u prvenstvu, Marko Rog bi se na teren mogao vratiti u kupu. Ljubimac navijača, kojeg svi najviše pamte po predstavi u derbiju protiv Hajduka 2016. godine, u subotu se zagrijavao, a u srijedu bi se napokon, nakon svibnja prošle godine, trebao vratiti na teren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!