Nogomet

Lokomotiva sanja priliku za prvi trofej, na putu joj stoji lider SuperSport HNL-a

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.04.2024.
Lokomotiva sanja priliku za prvi trofej, na putu joj stoji lider SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U prvom polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa danas se sastaju Lokomotiva i Rijeka. Velika utakmica za jedne i druge, ulog je prolaz u finale...

Lokomotiva je jedini klub od ova četiri preostala u SuperSport Hrvatskom kupu koja još nije osvojila ovaj trofej. Rijeka, Hajduk i Dinamo to su već napravili, a Lokosi imaju dva finala i dva poraza.

Igraj na Lokomotiva - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U svom prvom finalu igrali su protiv Hajduka, tada se igralo na dvije utakmice, a Lokomotiva je u prvoj na Poljudu poražena s 2:1 dok je na Maksimiru u uzvratu bilo 3:3. Tada je u dresu Lokosa igrao mladi Marko Pjaca koji će danas biti na suprotnoj strani. U drugom nastupu u finalu, 2020. godine na Šubićevcu poražena je od Rijeke s 1:0 golom Tibora Halilovića.

Rijeka je s druge strane čak šest puta osvajala Kup i još dva puta igrala je u finalu. Bez obzira što Lokosi imaju ogromnu želju doći do prvog trofeja, igraju dobro i definitivno imaju dobre šanse za finale na neugodnom travnjaku u Kranjčevićevoj, ne treba sumnjati u motiv Riječana. Oni imaju ogromnu želju napraviti dodatni iskorak i osvojiti dvostruku krunu.

Lokomotiva u ovaj susret ulazi kao četvrtoplasirana momčad SuperSport HNL-a, ove sezone skinula je i Hajduk i Dinamo i Osijek, ali jedino nije uspjela pobijediti Rijeku. S Rijekom se susrela tri puta, dva puta je poražena i jednom je remizirala.

Oba poraza upisana su na Rujevici gdje je Rijeka u prvom dvoboju bila bolja s 2:1, a drugi dvoboj protekao je u potpunoj dominaciji Riječana koji su slavili s 4:0. Dvoboj u Kranjčevićevoj okončan je 1:1 što je u konačnici bilo i najpravednije s obzirom na viđeno.

Rijeka je u odličnoj formi, može se reći da je u drugom dijelu sezone u kontinuitetu na vrlo visokoj razini i to pokazuje i ljestvica SuperSport HNL-a gdje se nalazi na vrhu. Svaka utakmica u prvenstvu joj je malo finale, ali unatoč tome želi otići do kraja i u Kupu.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Znamo što možemo očekivati i što je pred nama, čeka nas jako teška zadaća. Rijeka nam je u drugom dijelu sezone nanijela jedini poraz i još osjećamo gorčinu zbog četiri pogotka koja smo primili na Rujevici. Rijeka je u dobrom ritmu, nanizala je pet uzastopnih pobjeda, igra vrlo brzo i trebat će nam najbolje izdanje za prolaz u finale Kupa."

Željko Sopić, trener Rijeke: "Očekuje nas zahtjevna utakmica na vrlo teškom terenu, protiv mlade, poletne i rastrčane momčadi Lokomotive. U ovom dijelu sezone izgubili su samo od nas na Rujevici. U dobroj su formi i igraju jako dobar nogomet, ali s druge strane imam maksimalno povjerenje u svoju momčad i u dečke koji će istrčati. Mi idemo tamo pobijediti i osigurati prolaz, bilo to nakon 90 ili 120 minuta. Oni očekuju isto i nema tu nikakvog skrivanja. Istrčat ćemo s respektabilnom momčadi i nadam se da će hrvatski kup ove sezone završiti na Rujevici."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Kranjčevićeva, 16:00

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

Nedostaju

Lokomotiva: Bubanja, Krivak

Rijeka: -

Prošli dvoboj

Prošli dvoboj nije dobro završio po Lokose. Na Rujevici su odigrali vrlo lošu utakmicu i uvjerljivo su poraženi s 4:0.

Prognoza

Rijeka je favorit u ovom srazu, ali Lokomotiva definitivno ima što za reći i njen prolazak u finale Kupa ne bi bio nikakva senzacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!