Nogomet

Hajduk i Dinamo u drugom činu: Ovaj put ulog je finale SuperSport Hrvatskog kupa

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 03.04.2024.
Hajduk i Dinamo u drugom činu: Ovaj put ulog je finale SuperSport Hrvatskog kupa
Foto: Mario Strmotić/HINA

U vrijem dok već bude poznat prvi sudionik finala SuperSport Hrvatskog kupa, Hajduk i Dinamo krenut će u svoju završnu bitku.

Nakon što je Dinamo u subotu slavio na Poljudu u prvenstvu pogotkom Brune Petkovića, danas će isti akteri biti na travnjaku i to u susretu polufinala SuperSport Hrvatskog kupa.

Igraj na Hajduk - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo je napravio što je želio u prvenstvu, zadao je Hajduku novi udarac i Splićani ovdje pod svaku cijenu trebaju pobjedu. Od sezone u kojoj se najavljivala titula prvaka, napad na dvostruku krunu, može se dogoditi da se sve sruši u svega nekoliko dana. Novi poraz bio bi najlošiji mogući scenarij za Hajduk i mogući kraj na klupi Mislava Karoglana.

Navijači zazivaju njegov odlazak, no Karoglan će voditi momčad i u ovom susretu, a ukoliko ne upiše pobjedu, mogao bi se naći u velikim problemima. Naime za vikend Hajduk ima još jedan jako težak ispit, gostuje kod Rijeke u Jadranskom derbiju, a novi neuspjeh protiv Dinama bio bi ogroman udarac na samopouzdanje momčadi kojoj bi Rijeka mogla "završiti" sezonu i zadati joj konačni udarac.

Koliko god je teško nakon razočaravajućeg rezultata u prvenstvu, Splićani moraju pronaći način kako otići do pobjede. Neće im biti lako, u drugom dijelu sezone prokockali su puno toga u prvenstvu, ne izgledaju uvjerljivo i pritisak je sve teži.

Sav onaj pritisak koji je bio na leđima Dinamovih igrača, sada je pao na leđa Hajdukovih. Danas je za njih utakmica biti ili ne biti, koliko god Kup nazivali utješnom nagradom, za raspoloženje, atmosferu, samopouzdanje, ovo je utakmica ogromnog značaja. Da ne govorimo za sudbinu Mislava Karoglana.

S druge strane Dinamo je napravio što je htio, želi finale Kupa, ali neće potonuti ako u njega ne uđe. U prvenstvu je s Rijekom u borbi za titulu i to mu je trenutno najvažnije, koliko god bi bilo lijepo i poželjno ostati u borbi za dvostruku krunu.

Što su rekli

Mislav Karoglan, trener Hajduka: "Očekujemo opušteniji Dinamo. Bolje je ne stvorit šansu i dati gol, nego imati pet i ne zabiti. Vidjet ćemo gdje možemo osvježiti ekipu, pokušati proći Kup. Nismo odustali od prvenstva jer je dohvatljivo. Jedan dio imperativa još uvijek stoji. Najvažniji je prolaz, rezultat je jedini bitan, sve ostalo se zaboravlja. Očekujem da prođemo i budemo još bolji, ali ne vjerujem da možeš biti puno lošiji i proći. Očekujem da ćemo biti bolji, čeka nas velika borba, obje ekipe će biti malo umornije, a nitko neće promijeniti svih 11 igrača. Trebat će injekcije s klupe. Nadam se da imamo rezervi, Dinamo isto ima velik roster. Zanima me moja ekipa i svakako očekujem da imamo 20 igrača spremnih za borbu. Treba biti spreman na 120 minuta, potencijalno šest izmjena, čeka nas teška utakmica i očekujem bolji i opušteniji Dinamo. Prilika za nas da nas ne mogu pobijediti dva puta zaredom."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Najvažnije je da smo nakon dugo vremena napokon pobijedili na Poljudu. Bio je ovo trenutak u kojem se sezona lomila i sada s puno više optimizma gledamo na prvenstvo. U prvenstvu smo svi blizu, ništa nije gotovo i dok postoje šanse treba igrati na pobjedu. Jučer smo se regenerirali, danas imamo taktički trening i večeras putujemo. Ovo je utakmice za finale, mi želimo biti tamo, za to moramo pobijediti i tako ćemo se postaviti. Moramo se popraviti u fazi obrane, ono što smo u pripremi uoči prve utakmice naglašavali, preuzimati rotacije njihovih krilnih igrača u međuprostoru, pogotovo Kleinheislera. Možemo biti bolji u posjedu, sigurniji. U prvih 20 minuta smo puno griješili, ali možda je to bilo i zbog vjetra. Kada probijemo visoki pritisak Hajduka, moramo biti konkretniji u završnici i više pucati. Imali smo u prvom dijelu situacije koje nismo završavali šutom, a onda je u drugom dijelu kontra vjetra bilo puno teže."

Mjesto, vrijeme, sudac

Split, Poljud, 19:00

Sudac: Fabio Maresca (Italija)

Nedostaju

Hajduk: Livaja, Uremović, Žaper, Melnjak

Dinamo: Moharrami, Zagorac, Perić, Stojković, Kačavenda, Ademi, Živković

Prošli dvoboj

Odigran je prije svega nekoliko dana, a Dinamo je slavio na Poljudu golom Brune Petkovića u završnici prvog poluvremena.

Prognoza

Velkiki je pritisak na Hajduku, Dinamo može biti opušteniji bez obzira na veliki ulog. On ovdje može biti dobitnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!