Nogomet

Osječani pobjedom protiv Hajduka do polufinala Memorijala Hrvoje Ćustić

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 07.04.2024.
Osječani pobjedom protiv Hajduka do polufinala Memorijala Hrvoje Ćustić

Nakon što je Gyor u mađarskom dvoboju preko Ferencvarosa izborio finale Memorijala Hrvoje Ćustić, tamo mu se pridružio i Osijek...

U Polači je u trećem kolu skupine B odigrana utakmica koja pobjednika vodi u polfinale turnira. Utakmica između Osijeka i Širokog Brijega krenula je tvrdo i kontrolirano, tako da se prva izgledna prigoda za Osijek dogodila u 17. minuti.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igrači Širokog nisu imali neke izgledne prigode, jer su gubili lopte u završnoj fazi, a njihov napadač Marić često je imao po tri čuvara. Igrači Osijeka i dalje su bili ofanzivniji i lakše su dolazili do gol šansi. Tako Samir Spahić u 31. minuti dovodi Osijek u vodstvo, upućuje udarac izvan 16-terca, lopta se odbila od bloka braniča i prevarila vratara Širokog. S tim rezultatom završilo je prvo poluvrijeme.

Igrači Širokog u drugo poluvrijeme ulaze puno agresivnije i u 46. minuti imaju gol prigodu, ali realizacija je bila loša. Od tog trenutka kreće otvorena igra i napadi se izmjenjuju s obje strane. Najbolje kod Osijeka su se dogodile u 52. i 57. minuti. Široki u 60. gradi dobru akciju koja traje par minuta i u tom presingu u 63. minuti prodorom po desnoj strani Luka Puljić postiže pogodak za izjednačenje.

Osijek odgovara u 65. minuti pogotkom Miloša Jovičića, akciju koja je krenula ubačajem iz kuta, obrana Širokog nije uspjela izbaciti loptu iz svog 16-terca.

Akcije su se i dalje nizale s obje strane, a u jednoj od njih za Osijek je dosuđen kazneni udarac u 70. minuti, a siguran realizator s bijele točke bio je Dominik Babić i donio konačnu pobjedu Osijeku. Bilo je ovo najbolje drugo poluvrijeme obje ekipa u grupnoj fazi.

U Polači je odigraba i polufinalna utakmica između Osijeka, prvoplasiranog iz grupe B i Hajduka, drugoplasiranog iz grupe A, a krenulo je tvrdo s velikom željom s obje strane za prolaskom u finale turnira. U 21. minuti eurogol Likaja za vodstvo Hajduka, možemo reći najljepši gol u dosadašnjem tijeku turnira.

Osijek dolazi do izjednačenja u 25. minuti, ubačaj u 16-erac, branič Hajduka loše reagira i prebacuje loptu na drugu vratnicu, a tamo je dočekuje Nemet i tako postiže pogodak za izjednačenje.

U 27. minuti Dabić je u mat-poziciji za vodstvo Osijeka, ali vratar Hajduka izvrsno brani. Akcija Osijeka u 47. minuti izgledala je prilično izgledna. Naime, ubačaj s lijeve strane prenesen je na drugu vratnicu, ali u konačnici loša završnica.

Obje ekipe nastavljaju otvoreno kontranapadima, tako u 48. minuti Marino Žeravica je sam pred vratarom, ali bez vodstva Hajduka. A, onda u 55. minuti pogodak Osijeka, lob s 40 m, udarac koji ulazi jedanput u životu! To je bilo i zadnje u utakmici, koja je bila finale prije finala. Osijek je zasluženo izborio finale jer je u skupini igrao najbolje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!