Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 09.04.2024, 21:00 h
Real Madrid
Real Madrid 3:3 Manchester City
Manchester City

Spektakularni prvijenac Gvardiola u sjajnoj utakmici u Madridu, odluka pada na Etihadu

Mihaela Bradovski • utorak, 09.04.2024.
Spektakularni prvijenac Gvardiola u sjajnoj utakmici u Madridu, odluka pada na Etihadu
Foto: EPA

Odigran je prvi susret četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja. Završilo je 3:3, a prvi pogodak u dresu Cityja postigao je Joško Gvardiol...

Odlična utakmica na Santiagho Bernabeu, obostrano otvorena s atraktivnim golovima, a konačnih 3:3 dovoljno govori koliko je bilo zanimljivo.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Po Real je krenulo jako loše, već u 40. sekundi Tchouameni je zaradio žuti karton, a Bernardo Silva odmah je izu slobodnog udarca sve iznenadio i pogodio za 0:1. Bilo je to u 108. sekundi susreta.

Real je krenuo po poravnanje i do njega je stigao u 12. minuti. Izvana se odlučio na udarac Camavinga, lopta na putu do gola pogađa Rubena Diasa i odlazi u mrežu.

Fantastičan susret dobio je novi pogodak u 14. minuti. Pobjegao je Rodrygo, pratio ga je teško Akanji, a kada je ušao u 16 metara, Brazilac je lijepo "piknuo" loptu pokraj Ortegine noge u mrežu.

Nizale su se prilike na obje strane, Real je bio u momentumu i tražio je novi pogodak, ali do odlaska na odmor mreže se nisu tresle, ostalo je 2:1.

U drugom dijeluPep Guardiola malo je korigirao neke stvari u igri, pomaknuo je Fodena i Kovačića i to je donijelo rezultata.

U 66. minuti upravo Foden bio je s loptom malo izvan kaznenog prostora i fantastično je naciljao u gornji kut, nedohvatljivo za Lunina.

Taj primljeni pogodak kao da je malo uzdrmao Madriđane i pet minuta kasnije stiže novi pogodak. Ovaj put Joško Gvardiol osjetio je da ima prostora, namjestio se na udarac na nekih 18 metara, lijepo naciljao u suprotni kut i svojim prvim golom u dresu Manchester Cityja pogodio je za 2:3.

Carlo Ancelotti odmah u igru šalje Brahima Diaza i Luku Modrića, a Real u 79. minuti dolazi do pogotka. Odlično je pogodio ovaj put Fede Valverde i izjednačio na 3:3.

Promjena više nije bilo i jasno je da nas čeka još jedan spektakl, ovaj put u Manchesteru. Gvardiol i Kovačić odradili su cijelu utakmicu, a Modrić je ušao u 71. minuti.

FOTO: EPA/JuanJo Martin

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Real Madrid3:3Manchester City
Arsenal2:2Bayern
Atlético Madrid2:1Borussia D.
PSG2:3Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!