Tenis

Antonia Ružić osigurala Hrvatskoj pobjedu protiv Sjeverne Makedonije

Mario Borko • srijeda, 10.04.2024.
Antonia Ružić osigurala Hrvatskoj pobjedu protiv Sjeverne Makedonije

Hrvatska teniska reprezentacija upisala je drugu pobjedu u skupini A Druge skupine Billie Jean King Cupu, a pobjednički bod donijela je Antonia Ružić…

Nakon što je Lea Bošković relativno lako slavila u prvom meču, Antonia Ružić je u drugom imala puno teži posao protiv 219. tenisačice svijeta Line Gjorčeske. Iako je Makedonka uzela prvi set, Ružić je u nastavku zaigrala puno bolje i s 5:7, 6:2, 6:2 osigurala drugi, pobjedonosni, bod hrvatskoj reprezentaciji. Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini A Druge skupine Billie Jean King Cupa.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ružić, koja je trenutno 210. igračica svijeta, nije najbolje ušla u meč i odmah je na startu izgubila početni servis. Iako je kod rezultata 1:2 vratila izgubljeno i kod 5:4 imala dvije set lopte na servisu protivnice, Gjorčeska je bila ta koja je iskoristila prvu i sa 7:5 osvojila prvi set.

Poljuljana gubitkom prvog seta, hrvatska tenisačica je ponovno na samom početku izgubila servis. Makedonka je povela s 2:0, a onda Antonia stavlja u višu brzinu i sa šest uzastopnih gemova osvaja set sa 6:2.

U odlučujućem setu gledali smo veliku borbu do rezultata 2:1 kada je Ružić uspjela iskoristiti šestu break priliku i prelomiti meč u svoju korist. Do kraja je na svom servisu bila suverena, a na početnom udarcu protivnice iskoristila je prvu meč loptu i s 5:7, 6:2, 6:2 donijela važnu pobjedu hrvatskoj reprezentaciji.

Ovim trijumfom hrvatske tenisačice su osigurale nastavak borbe za plasman u Prvu skupinu, a buduće protivnice saznat će kad budu kompletirani mečevi skupine B i C.

Billie Jean King Cup:
Antonia Ružić – Lina Gjorčeska 5:7, 6:2, 6:2
Hrvatska - Sjeverna Makedonija 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!