Nogomet

Bayer Leverkusen u sezoni iz snova želi veliki rezultat i u Europi

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.04.2024.
Bayer Leverkusen u sezoni iz snova želi veliki rezultat i u Europi
Foto: EPA

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Bayer Leverkusen igra protiv West Hama. Pokušat će već u prvom susretu u Njemačkoj stvoriti što veću zalihu uoči uzvrata...

Bayer Leverkusen već je stavio jednu ruku na trofej prvaka Njemačke, ali tu ne želi stati. Čeka se i matematička potvrda naslova prvaka, a Bayer želi osvojiti i DFB Pokal i po mogućnosti Europsku ligu u nedvojbeno najuspješnijoj sezoni u povijesti kluba.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U četvrtfinalu Europske lige igra protiv West Hama, protivnik nije lagan, ali Bayer u ovakvoj formi i s ovakvim igrama nije favorit samo protiv West Hama već je jedan od najvećih kandidata za osvajanje trofeja.

Apotekari su u prošlom kolu "naučili" kako niti u ovom natjecanju nema prostora za opuštanje i razmišljanje "lako ćemo". Protivnik im je bio Qarabag, a prošli su vrlo teško, kroz iglene uši.

Nakon što su u prvom susretu u gostima odigrali 2:2, u uzvratu u Leverkusenu bili su na rubu ispadanja. Qarabag je poveo s 2:0, smanjio je Frimpong u 72. minuti, ali nikako Bayer nije mogao barem do poravnanja. Uspio je tek u samoj završnici, u 93. minuti Patrik Schick pogodio je za 2:2, a isti igrač postao je junak domaćina zabivši za potpuni preokret u 98. minuti.

Prolaz je izboren uz dosta muke dok je s druge strane West Ham imao lakši posao nego što se očekivalo protiv Freiburga. Upravo ta pobjeda protiv Nijemaca veliko je upozorenje za Bayer.

Prvi susret u Njemačkoj pripao je Freiburgu s 1:0, ali u uzvratu su Hammersi slavili s čak 5:0 te su potpuno ponizili goste. Pokazali su da mogu protiv bundesligaša i Bayer će morati biti oprezan bez obzira što ove sezone u svim natjecanjima nema nijedan poraz.

Što su rekli

Xabi Alonso, trener Bayera: "Znamo što West Ham može. To je momčad koja ima europskog iskustva, prošle sezone osvojila je Konferencijsku ligu. Međutim mi želimo proći u polufinale i moramo i u ovom susretu i u uzvratu nametnuti svoju igru. Spremni smo."

David Moyes, trener West Hama: "Ovo vidim kao veliku priliku. Imamo dobar niz dobrih utakmica u Europi i sada nas očekuje novi težak ispit. Nadam se da ćemo uspješno odgovoriti ovom izazovu i doći do pobjede. I mi i oni imamo 11 igrača i ravnopravno krećemo u ovaj susret. Vjerujem kako imamo dovoljno kvalitete."

Mjesto, vrijeme, sudac

Leverkusen, BayArena, 21:00

Sudac: Soares Dias (Portugal)

Nedostaju

Bayer Leverkusen: Arthur, Adam Hložek (ozljede)

West Ham: Edson Alvarez (kartoni), Alphonse Areola, Jarrod Bowen, Kalvin Phillips (ozljede)

Prošli dvoboj

Bit će im to prvi službeni dvoboj. Susreli su se prošle godine u prijateljskom susretu u kojem je Bayer slavio s 4:0.

Prognoza

Bayer ove sezone igra sjajno i favorit je u ovom dvoboju te se očekuje njegov prolaz. Na svom travnjaku igra još bolje i trebao bi večeras doći do prednosti.

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Milan0:1Roma
Bayer Leverkusen2:0West Ham
Benfica2:1Marseille
Liverpool0:3Atalanta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!