Nogomet

Pašalić dokrajčio Liverpool u briljantnoj izvedbi Atalante, Bayer nastavlja s pobjedama

Petar Jenjić • četvrtak, 11.04.2024.
Pašalić dokrajčio Liverpool u briljantnoj izvedbi Atalante, Bayer nastavlja s pobjedama
Foto: EPA

Atalanta je upisala veliku 0:3 pobjedu na gostovanju kod Liverpoola, a posljednji pogodak svoje momčadi postigao je Mario Pašalić. Bayer Leverkusen slavio je na domaćem terenu protiv West Hama svoju 42. utakmicu bez poraza zaredom...

Liverpool - Atalanta 0:3

Još od prošle godine i dvoboja s Real Madridom u Ligi prvaka, Liverpool nije izgubio na domaćem terenu - sve do večeras. U prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige gostovala je Atalanta i očitala Redsima pravu lekciju.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već u petoj minuti veliku je šansu propustio Mario Pašalić koji je iz blizine napucao vratara Liverpoola Caomihina Kellehera u glavu.

Jako blizu pogotku bio je Harvey Elliot na drugoj strani u 26. minuti, ali njegov udarac prvo je završio na gredu, odbio se zatim u stativu pa na kraju i izvan gol linije.

Gosti su poveli 12 minuta kasnie, Davide Zappacosta ostavio je povratnu loptu za Gianlucu Scamaccu na 12 metara, a on je poslao ispod vratara Liverpoola.

Nakon nešto više od sat vremena igre Charles De Ketelaere sjajno je uposlio upravo Scamaccu koji je izbjegao zaleđe i lijepo poentirao za 0:2. To mu je bio šesti pogodak u zadnjih sedam utakmica u svim natjecanjima.

I onda je u 83. minuti pobjedu i prekrasnu večer potvrdio Mario Pašalić. Hrvatski nogometaš našao se na pravom mjestu nakon što je udarac Edersona obranio Kelleher i pospremio odbijanac u gol.

Hrvatski nogometaš igrao je svih 90 minuta za svoju momčad.

Bayer Leverkusen - West Ham 2:0

Bayer Leverkusen nastavlja svoj veliki niz, a večeras je upisao 42. uzastopnu natjecateljsku utakmicu bez poraza. Protiv West Hama slavio je s 2:0.

Sve do 83. minute rezultat se nije mijenjao, a tada je Jonas Hofmann prekrasno pogodio iz voleja za 1:0. U igru je ušao sedam minuta ranije.

Pobjedu je u sudačkoj nadoknadi potvrdio Victor Boniface koji je glavom skrenuo loptu u mrežu nakon asistencije Hofmanna.

Josip Stanišić igrao je za pobjedničku ekipu do 67. minute.

Benfica - Marseille 2:1

Zanimljivo je bilo u Lisabonu gdje je Benfica stigla do pobjede od 2:1 protiv Marseillea. Portugalci nose prednost na uzvrat i bit će zanimljivo vidjeti mogu li je sačuvati.

Benfica je povela u 16. minuti susreta, Casper Tengstedt uposlio je Rafu Silvu koji sa sedam metara šalje prizemnu loptu iza protivničkog vratara.

Rezultat se ponovno promijenio u 52. minuti kada su dupli pas odigrali Angel Di Maria i David Neres, a iskusni Argentinac poslao loptu iza protivničkog vratara.

Gosti su smanjili zaostatak u 67. minuti kada je domaćeg čuvara mreže svladao Pierre-Emerick Aubameyang. Rezultat se više nije promijenio.

Milan - Roma 0:1

Roma je povela u 17. minuti, nakon ubačaja Paula Dybale loptu je glavom u mrežu skrenuo Gianluca Mancini. Bio je to ujedno i jedini pogodak na susretu, a Vučica definitivno ima dosta razloga za zadovoljstvo ovakvim ishodom.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Milan0:1Roma
Bayer Leverkusen2:0West Ham
Benfica2:1Marseille
Liverpool0:3Atalanta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!