Nogomet

Redsima na putu do polufinala Europske lige stoje Pašalić i Atalanta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.04.2024.
Redsima na putu do polufinala Europske lige stoje Pašalić i Atalanta
Foto: EPA

Liverpool je prema kladionicama glavni favorit za osvajanje titule pobjednika Europske lige. U četvrtfinalu će biti na velikom ispitu, čeka ga vrlo neugodna Atalanta...

Jürgen Klopp broji posljednje mjesece u Liverpoolu, nakon ove sezone završit će put s Redsima i kako tvrdi, uzeti malu pauzu od treniranja. "Trenutno nemam nikakvih planova, pitajte me za godinu dana što bih želio raditi", poručio je Klopp.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U svojoj posljednjoj sezoni s Liverpoolom želi osvajati trofeje, u borbi je za naslov prvaka Engleske, ali i u borbi za osvajanje Europske lige što je jasno postavljeno kao cilj na početku sezone iako se nagađalo kako bi Liverpool mogao olako shvatiti ovo natjecanje.

U skupini je rutinski odradio posao, a onda je u osmini finala igrao protiv praške Sparte koja se jako loše provela. Liverpool je već u Pragu slavio s visokih 5:1 da bi u uzvratu u Liverpoolu bio još uvjerljiviji i slavio sa 6:1.

Danas ga čeka protivnik koji nije kvalitetniji, ali je dovoljno neugodan da ga Redsi ozbiljno shvate. Atalanta ima dovoljno kvalitete da posebno u tranziciji zabrine Kloppa.

I Atalanta je igrala samo dvije utakmice u nokaut fazi, kao prvoplasirana momčad u skupini prošla je izravno u osminu finala. Igrala je protiv Sportinga iz Lisabona kojeg vode vjerojatno budući trener Liverpoola Ruben Amorim. U Lisabonu je bilo 1:1, a u Bergamu 2:1 za Atalantu.

Što su rekli

Jürgen Klopp, trener Liverpoola: "Sve znamo o Atalanti, bit će neobično i drugačije igrati protiv nje, kao što je uvijek protiv talijanskih klubova. Vrlo su disciplinirani, napadački nastrojeni, stoga moramo biti u svom najboljem izdanju u obje utakmice kako bi prošli dalje. Ne možemo još uvijek razmišljati o finalu."

Gian Piero Gasperini, trener Atalante: "Liverpool ima konstantnost u svojim izvedbama, naviknuo je igrati na visokoj razini s visokim intenzitetom. Moramo imati fantastičan pristup i biti svjesni kako nam je ovo prilika za oprobati se protiv snažnijeg i vrlo kvalitetnog protivnika."

Mjesto, vrijeme, sudac

Liverpool, Anfield, 21:00

Sudac: Meler (Turska)

Nedostaju

Liverpool: Stefan Bajčetić, Joel Matip, Thiago (ozljede)

Atalanta: Jose Palomino, Giorgio Scalvini (ozljede)

Prošli dvoboj

2020. godine ovi protivnici su bili zajedno u skupini Lige prvaka. Liverpool je u Bergamu slavio s 5:0, a na Anfieldu je Atalanta bila bolja s 2:0.

Prognoza

Puno toga je na strani Liverpoola koji je favorit u ovom dvoboju i očekuje se njegova pobjeda.

FOTO: EPA/ASH ALLEN

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Milan0:1Roma
Bayer Leverkusen2:0West Ham
Benfica2:1Marseille
Liverpool0:3Atalanta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!