Nogomet

Mavrović: 'Čeka nas izuzetno motiviran protivnik, igrači su spremni i jedva čekaju'

hns.family, Petar Jenjić • četvrtak, 11.04.2024.
Mavrović: 'Čeka nas izuzetno motiviran protivnik, igrači su spremni i jedva čekaju'
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija u petak igra prvi od dva dvoboja protiv Poljske u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu. O protiviku je u najavi utakmice govorio izbornik Marinko Mavrović koji ističe da moraju biti spremni na domaćinsku atmosferu u Koszalinu...

Hrvatska futsalska reprezentacija u petak od 18 sati u Koszalinu protiv Poljske igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se od 14. rujna do 6. listopada ove godine održava u Uzbekistanu.

Igraj na Poljska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Marinko Mavrović iznio je svoja razmišljanja uoči utakmice koja Hrvatskoj može donijeti drugi plasman na svjetsku smotru. Hrvatska futsalska reprezentacija jedini je put na Svjetskom prvenstvu igrala 2000. godine u Gvatemali.

“Ulog je vrlo velik, u igri je odlazak na Svjetsko prvenstvo na kojem nismo bili 24 godine. Igrači su motivirani, spremni i jedva čekaju da utakmica počne. Analizirali smo protivnika do najsitnijih detalja, znamo sve o svakom njihovom igraču. Nastojat ćemo vratiti se u Zagreb na uzvratnu utakmicu s pozitivnim rezultatom", kaže Marinko Mavrović, koji najavljuje domaćinsku atmosferu u Koszalinu.

"Dvorana je navodno rasprodana i moramo biti spremni na domaćinsku atmosferu na tribinama. Čeka nas izuzetno motiviran protivnik koji igra vrlo agresivnu individualnu obranu i koji ne teži posjedu lopte, već nastoji što jednostavnijim putem doći u završnicu. U zadnjoj liniji igra bez rizika i jak je u prekidima, na sve to moramo znati odgovoriti i nametnuti svoju igru. Jaki smo na pivotima i imamo igrače koji mogu probijati u igri “jedan na jedan”. Tako ćemo se i postaviti", istaknuo je Mavrović.

Autor: HNS.family

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!