Nogomet

Radeljić: 'Ne želim klub vidjeti na predzadnjem mjestu, to nije pozicija za Slaven Belupo'

Petar Jenjić • četvrtak, 11.04.2024.
Radeljić: 'Ne želim klub vidjeti na predzadnjem mjestu, to nije pozicija za Slaven Belupo'

Trener Slaven Belupa Ivan Radeljić najavio je utakmicu protiv Rudeša koja se igra u petak. Kao najveći cilj pred sebe, za početak stavio je podignuti ekipu psihološki...

Slaven Belupo u 30. kolu SuperSport HNL-a čeka dvoboj protiv Rudeša. Bit će im ovo već peti međusobni dvoboj ove sezone, a do sada su Farmaceuti dva puta pobijedili u Koprivnici, dok su u Zagrebu izgubili u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu te remizirali u prvenstvu.

Igraj na Rudeš - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Susret je najavio trener Slaven Belupa Ivan Radeljić koji je svjestan da je njegova ekipa u seriji loših rezultata, ali vjeruje da će se moći uzdignuti za poneku poziciju na ljestvici do kraja.

"Utakmica kao utakmica bit će izrazito teška, Rudeš je na tablici gdje jest, ali kvalitetom zaslužuje više. Da su onu utakmicu protiv Osijeka uspjeli dobiti, vjerojatno bi priča bila drugačija, tako da će biti zahtjevno, posebno s psihološkog aspekta, da se izvučemo iz ove crne serije. Trebat ćemo se uzdignuti, momci će naći energiju da se podignu i da dignemo klub dva, tri mjesta gore jer ga ne želim vidjeti predzadnjeg. To nije mjesto za Slaven Belupo."

Hoće li biti više noviteta u sastavu?

"Većinu znam, nemamo tu nekog vremena za nešto kemijati, stvarno sam mislio dati više minuta momcima iz juniorskog pogona, ali kako su jučer igrali kup, ta mi opcija otpada jer igrati dvije utakmice u dva dana, bilo bi previše. U budućnosti će svakako dobivati veću šansu."

"Lepinjica i Hlevnjak bi ovu utakmicu mogli preskočiti da budu na sto posto za utakmicu s Hajdukom. Lepinjica je u treningu, Hlevnjak počinje trenirati, ali vrlo brzo će se vratiti", nastavio je Radeljić.

Rudeš je svladao Slaven Belupo u već spomenutoj utakmici u Kupu na svom terenu.

"Za bivšeg trenera, Roya Ferenčinu, imam sve najbolje reći, gospodin i odličan trener, ali rezultat je taj. Dogodilo se to što se dogodilo. Tu smo koristili malo kombiniranu momčad, koliko se sjećam. Rudeš je druga ekipa na svom terenu, nego u Kranjčevićevoj. To će imati velik utjecaj na utakmicu, ali ako budemo pravi, ako budem energetski super unutra, ići će na naš mlin."

Realizacija nije najbolja u zadnje vrijeme.

"Nisu Mioč i Štrkalj zaboravili davati golove, to je jednostavno neka blokada. Dogodila se i meni u karijeri sto puta. Dečki moraju u sebi pronaći malo snage i motivacije u sebi da to izvuku. Budi pošten i sto posto u utakmici, vratit će ti se sto posto."

Rad na obrambenom segmentu.

"Morat će se raditi na svim segmentima, previše golova primali, premalo davali. Rezultat dođe kakav jest. Nisu to samo četiri igrača nazad, obrana mora poći od Štrkalja i napadača i onda će njima biti lakše. Ako obrana padne na samo četvoricu, teško je držati koncentraciju 90 minuta. Cijela ekipa mora biti u službi obrane i napada."

U stožer je uključen Mateas Delić.

"To je to, bio je moja želja. Njega znam kao odličnog igrača, igrao sam s njim i to je bio moj uvjet."

Je li se nadao trenerskoj poziciji u najvišem rangu?

"Ideš u školu, radiš da bi nešto postigao. Treneri teže da budu treneri u prvoj ligi, meni je klub iskazao čast i dao povjerenje, na meni je da to opravdam. Hoće li to biti dobro ili ne, zaključit ćemo na kraju. Ja se nadam da hoće. U sportu je pritisak normalan."

"Trenutno mi je cilj samo dignuti energetski ekipu. To su kvalitetni igrači s kvalitetom, sada je malo psiha problem i na meni je da to izvučem, a izvući ću sto posto."

Robert Murić zadnju je utakmicu presjedio na klupi.

"Murić je nogometni genijalac, on udara loptu drugačije nego ostali igrači. Njemu je bio problem malo fizika i psiha, nije ga krenulo ispočetka i nije se mogao kasnije iz toga izvući kako treba, ali mislim da bi ga svaki trener u ligi htio uzeti u svoju ekipu. Mogu biti sretan da ga uopće treniram, ima magiju u nogama."

Slaven Belupo će gostovati kod zadnje momčadi lige u petak od 17 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!