Nogomet

Jakirović: 'Idućih nekoliko utakmica igramo prije Rijeke, želio bih da svaku pobijedimo i stvorimo pritisak'

Mario Borko • petak, 12.04.2024.
Jakirović: 'Idućih nekoliko utakmica igramo prije Rijeke, želio bih da svaku pobijedimo i stvorimo pritisak'
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Dinamov trener u najavi utakmice protiv Gorice osvrnuo se na veliku podršku navijača, poraz od istog protivnika u listopadu, a otkrio je i status ozlijeđenih igrača...

U beskonačno dugoj sezoni, koja je krenula još sredinom srpnja, kod Dinama smo vidjeli ogroman broj oscilacija. Ipak čini se da su se aktualni prvaci vratili u svoje poznato izdanje i da u odličnoj formi kreće u potjeru za Rijekom. Sergej Jakirović vjerojatno ni sam ne može objasniti kako je nakon svih kriza i kritika koje je primio i dalje na svojoj poziciji, ali u najavi utakmice protiv Gorice djelovao je vrlo opušteno.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Modri u subotu od 19 sati gostuju u Velikoj Gorici. Na posljednjem gostovanju u Turopolju Plavi su, usprkos dominaciji, poraženi s 2:1. Od tada (21. listopada) Dinamo ne zna za gostujući poraz u SuperSport HNL-u, a istog je protivnika na svom Maksimiru nakon toga dva puta pobijedio.

"Sezona se lomi na svakoj idućoj utakmici i zato tako i pristupamo u pripremi. Dobro je što smo svježi i nemamo svaka tri dana utakmice. U idućim kolima utakmice igramo prije Rijeke i ja bih volio da svaku uspijemo pobijediti. Znam da će to biti zahtjevno, ali tako bismo na njih stavili dodatan pritisak."

Goricu je za vrijeme reprezentativne stanke preuzeo Rajko Vidović. Njega i trenera Dinama vežu kumske veze, a one će biti dodatan motiv i jednom i drugom da dođu do pobjede.

"U Velikoj Gorici je uvijek zahtjevno. Svi se žele pokazati u najboljem svijetu i bore se za sebe. Rajko će učiniti sve da nam maksimalno oteža, a na nama je da budemo koncentrirani, da što prije tražimo pogodak i odvedemo utakmicu u željenom smjeru. Posljednji poraz tamo mi je teško pao, imali smo 24 udarca na gol, vodili smo 1:0, a izgubili smo utakmicu. To je nogomet, u njemu je sve moguće i to nam je pokazatelj da moramo biti pravi. Rajko je donio nešto svoje, pošten rad i pristup. Pragmatičniji su nego prije i očekujem da će biti maksimalno motivirani."

Modri su ove sezone imali jako puno problema s ozljedama, ali osim dugotrajnog izbivanja Brune Petkovića, izostanak drugih igrača nije se toliko osjetio. To najbolje govori o širini kadra kojeg Jakirović posjeduje.

"Svi su više manje na dispoziciji. Vidjet ćemo što će biti sa Živkovićem koji je tek jučer odradio normalan trening. Nema ni Pierrea-Gabriela, ali on dobro napreduje i mislim da će propustiti samo ovu utakmicu. Imamo još dvojicu koji su načeti pa ćemo odlučiti nakon zadnjeg treninga. Stojkoviću mora proći osam mjeseci. Neki dan je prvi puta igrao uz kontakt, ali nismo dozvoljavali igračima da na njega startaju maksimalno. Pokazao je puno u toj igri. Emreli se vratio i trenira, a Dino Perić je još uvijek izvan stroja i na njegov povratak ćemo pričekati."

Gradski stadion u Velikoj Gorici je rasprodan, prvi puta je u prodaju puštena cijela gostujuća tribina pa je za očekivati da će pasti rekord stadiona otkako se Gorica vratila u HNL.

"Navijači su uz nas cijelu sezonu. Bilo je uspona i padova, ali oni nas konstantno bodre. Nakon dva derbija to se podiglo na još jednu veću razinu i drago mi je da ljudi dolaze na stadion. Nadam se da ćemo ih obradovati dobrom igrom i pobjedom jer to je nešto što svaki navijač želi."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!