Nogomet

Rakitić o kraju karijere: 'Još ne želim predaleko gledati u budućnost'

Petar Jenjić • subota, 13.04.2024.
Rakitić o kraju karijere: 'Još ne želim predaleko gledati u budućnost'
Foto: EPA

Ivan Rakitić trenutno je u saudijskom Al Shababu i ističe da je upravo tu budućnost nogometa. Nakon kraja igračke karijere namjerava ostati u nogometu, a trenutno je krenuo po trenersku licencu...

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je intervju za Gerarda Romera na Jijantesu. Prisjetio se velikog preokreta protiv PSG-a 2017. godine kada su nadoknadili 4:0 iz prve utakmice.

Igraj na utakmice Primere na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Tih se trenutaka sjetiš nakon nekog vremena. Svi pričaju o titulama, ali te utakmice stvarno ostaju u sjećanju. Ako je postojala ekipa koja to može napraviti, onda smo to bili mi. Lud dan, jedna od najvećih utakmica u povijesti Lige prvaka."

Nakon toga glatko ih je izbacio Juventus.

"To što se dogodilo kasnije, nije bilo iznenađenje. Počeli smo se osjećati previše superiorno i to nas je koštalo naslova. Sada bismo se svi željeli vratiti i to ponoviti, a sigurno bismo imali dvije ili tri Lige prvaka. Mislim da smo bili jedna od najboljih generacija koje je nogomet vidio i da smo mogli izvući i više."

Sezonu kasnije u četvrtfinalu Barcelona je igrala protiv Rome. Prvu utakmicu dobila je s 4:1, ali je uzvrat izgubila s čak 3:0.

"Bio je sigurno najgori jer smo ga poklonili. Ne umanjujem zasluge Rome, no to smo poklonili. Kad niste u igri kako trebate biti, to vam se može dogoditi. To je bila naša pogreška."

Rakitić je napustio Sevillu i preselio u saudijski Al Shabab. Trebat će početi razmišljati o budućnosti nakon kraja igračke karijere, iako ima ugovor i za sljedeću sezonu.

"Još ne želim predaleko gledati u budućnost. Malo po malo se pripremam, stvaram kontakte. Ne mogu reći što ću točno aditi u budućnosti, ali bit će povezano s nogometom. Isto tako, mislim da je budućnost nogometa u Saudijskoj Arabiji. Krenuo sam po trenersku licencu, želim učiti, vidjeti puno toga, želim znati što se događa u Uefinim natjecanjima."

Xavi će na kraju sezone napustiti klupu Barcelone.

"Mislim da ne postoji osoba koja bolje shvaća Barcelonu od njega. Preuzeo je ekipu u osjetljivom i teškom trenutku. Odluka je na njemu."

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!