Tenis

Ruud u tri seta zaustavio Đokovića u polufinalu Monte Carla

Mario Borko • subota, 13.04.2024.
Ruud u tri seta zaustavio Đokovića u polufinalu Monte Carla
Foto: EPA

Prvi tenisač svijeta bio je blizu povratka u finale Mastersa u Monte Carlu nakon deset godina, ali Norvežanin je u tri seta stigao do prve pobjede nad srpskim tenisačem u karijeri...

Nakon što je Stefanos Tsitsipas u prvom polufinalu iznenadio Jannika Sinnera isto je za rukom pošlo i Casperu Ruudu protiv Novaka Đokovića. Tako ćemo u nedjelju gledati neočekivano finale Mastersa u Monte Carlu. Norvežanin je sa 6:4, 1:6, 6:4 prvi puta u karijeri bio bolji od prvog tenisača svijeta, a bit će ovo njegovo drugo finale iz Masters serije u karijeri.

Igraj na finale Mastersa u Monte Carlu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na prvom turniru otkako je raskinuo suradnju s Goranom Ivaniševićem, Đoković nije uspio doći do finala. Cijeli tjedan je bio nezadovoljan igrom iako nije izgubio nijedan set, a stvari su u ovom meču vrlo brzo krenule po krivu. Ruud je odmah na početku oduzeo servis srpskom tenisaču, a isto je ponovio kod 3:1. Prvi igrač svijeta uspio je vratiti jedan break zaostatka, ali Norvežanin je osvojio prvi set sa 6:4.

U drugom setu gledali smo prepoznatljivog Đokovića koji je bio nemilosrdan. Dva puta je oduzeo servis protivniku i za 39 minuta igre sa 6:1 izjednačio rezultat.

U odlučujućem setu Ruud je poveo s 3:0, a kod 4:2 srpski igrač se ponovno vraća u igru. Norvežanin je poveo s 5:4 i na servisu Đokovića stigao do tri vezane meč lopte. Prvi igrač svijeta uspio je spasiti dvije, ali treću nije. Deseti igrač svijeta slavio je sa 6:4, 1:6, 6:4 i ušao u svoje prvo finale Monte Carla.

U nedjelju će protiv Tsitsipasa tražiti svoju prvu titulu iz Masters serije, a Grk će po treći puta u karijeri pokušati osvojiti ovaj turnir. Đoković je dva puta osvajao Monte Carlo, posljednji puta 2014., a nakon što tri godine nije uspio proći dalje od trećeg kola, ovim će rezultatom još malo učvrstiti svoje prvo mjesto na ATP ljestvici.

ATP Monte Carlo, polufinale:
Novak Đoković (1) - Casper Ruud (8) 4:6, 6:1, 4:6

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!