Tenis

Stopostotan učinak hrvatskih tenisačica, za kraj poražen i domaćin

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.04.2024.
Stopostotan učinak hrvatskih tenisačica, za kraj poražen i domaćin

Na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa hrvatske tenisačice u posljednjem su susretu svladale Litvu s 2:0...

Hrvatske tenisačice zadržale su maksimalan učinak na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa u Vilniusu! U susretu protiv Litve, koji je odlučivao tko će se u viši rang plasirati kao pobjednik, a tko kao drugoplasirani, nakon pojedinačnih mečeva povele su 2:0 i tako našoj reprezentaciji donijele ukupno prvo mjesto na turniru.

Igraj na na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iva Primorac je u prvom okršaju s glatkih 6:1, 6:1 bila bolja od Patricije Paukštyte, 978. na ovotjednoj WTA listi. Nakon toga uslijedio je mnogo izjednačeniji meč, u kojem je Lea Bošković napravila preokret protiv Justyne Mikulskyte, pobijedivši 3:6, 6:2, 7:5. Litvanka je u trećem setu imala 3:0 s dva breaka prednosti, nešto kasnije je povela 5:3, ali nakon toga više nije osvojila ni gem. Meč parova se dogovorom obiju reprezentacija nije igrao.

Hrvatska je tako osvojila prvo mjesto u Vilniusu, a u viši rang za 2025., Prvu skupinu, plasirat će se i Litva. Treće mjesto zauzeo je Egipat, potom slijede Sjeverna Makedonija, Izrael, Gruzija, Estonija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, a u niži rang ispadaju Maroko i Malta. Finalistima je medalje uručila osobno Billie Jean King, proslavljena američka tenisačica po kojoj je natjecanje (nekadašnji Fed Cup) dobilo ime.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!