Vodeni sportovi

Sinkovići četvrti u Vareseu, ali i vrlo motivirani da se vrate u vrh

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.04.2024.
Sinkovići četvrti u Vareseu, ali i vrlo motivirani da se vrate u vrh
Foto: EPA

U finalnoj utrci prvog Svjetskog kupa u talijanskom Vareseu, hrvatski veslački dvojac braća Sinković zauzeli su četvrto mjesto. Nakon iznimno izazovne utrke, britanski tim je osvojio prvo mjesto s vremenom 6:18.62, drugo mjesto zauzeli su Švicarci s vremenom 6:19.24, dok su treći bili Danci s vremenom 6:21.85.

Braća Sinković su ušla u cilj sa zaostatkom od 5.56 sekundi za pobjednicima. Iako su se nadali boljem rezultatu, ovo je bio dobar test za tempiranje forme u drugom dijelu sezone.

"Četvrto mjesto. Nije naravno ono čemu smo se nadali, ali za trenutno stanje to je bilo maksimalno što smo mogli odveslati. Dali smo sve od sebe, nije idealno, nije ni tragično. Moramo vidjeti što možemo popraviti i idemo dalje pokušati ovo nadoknaditi", rekao je Valent Sinković.

"Jedna situacija u kojoj nismo često, ali moram priznati da sam ponosan na nas, na ovu zadnju utrku jer smo uz sve nedaće odveslali najbolje što smo mogli. Sad idemo raditi dalje, Pariz je naravno glavni cilj i vjerujemo da se možemo vratiti u najboljem svjetlu", dodao je Martin Sinković.

Sljedeće natjecanje je već za 10 dana, Europsko prvenstvo u mađarskom Szegedu od 25. do 28. travnja.

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!