Tenis

Stefanos Tsitsipas do nove titule u Monte Carlu

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 14.04.2024.
Stefanos Tsitsipas do nove titule u Monte Carlu
Foto: EPA

Stefanos Tsitsipas po treći je put u svojoj karijeri osvojio Masters u Monte Carlu. Grčki tenisač danas je u finalu bio bolji od Norvežanina Caspera Ruuda...

Najbolji grčki tenisač Stefanos Tsitsipas u nedjelju je po treći put u karijeri osvojio pobjednički trofej na Masters 1000 turniru u Monte Carlu, gdje je u finalnom dvoboju svladao Norvežanina Caspera Ruuda sa 6:1, 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grku je za pobjedu trebalo 97 minuta, a njome je postao peti tenisač u povijesti koji je na ovom prestižnom turniru, prvom od tri europska Mastersa na zemljanoj podlozi, došao do tri ili više naslova. Po triput su u Monte Carlu trijumfirale i teniske legende Bjorn Borg, Thomas Muster i Ilie Nastase, a daleko ispred svih je Rafael Nadal s 11 pobjedničkih trofeja.

Iako je u ovoj sezoni do nastupa u Monte Carlu imao skroman učinak (11-6) i samo jedno polufinale, ponovno je zablistao u Kneževini te prvi put od Toronta 2018. na jednom turniru uspio pobijediti trojicu tenisača iz društva TOP 10, a to su u ovom slučaju biti Nijemac Alexander Zverev u osmini finala, Talijan Jannik Sinner u polufinalu te Casper Ruud u finalu.

"Iza mene je jako teško razdoblje pa se osjećam sjajno nakon povratka na podij i osvajanja turnira. Treći naslov je još posebniji od prvog i drugog. Ovo je za mene nevjerojatna pobjeda, doista sam želio ovaj 'tris'. Zato sam danas iznimno sretan", rekao je Tsitsipas u svom pobjedničkom govoru.

Zahvaljujući 11. naslovu u karijeri, a prvom nakon osam mjeseci, 25-godišnji Grk će se vratiti među desetoricu najboljih tenisača svijeta te će u ponedjeljak biti na sedmom mjestu.

Iako je poražen u finalu, Casper Ruud će se naći ispred Tsitsipasa, jer su mu osvojeni bodovi donijeli skok na šestu poziciju. Norvežaninu je ovo bilo 21. finale u karijeri, a treće u ovoj sezoni. Na svoj 11. naslov čeka od prošlogodišnjeg trijumfa u Estorilu.

Masters Monte Carlo, finale:
Stefanos Tsitsipas - Casper Ruud 6:1, 6:4

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!