Košarka

Zvonimir Ivišić napušta Kentucky i odlazi za dosadašnjim trenerom

Petar Jenjić • utorak, 16.04.2024.
Zvonimir Ivišić napušta Kentucky i odlazi za dosadašnjim trenerom

Hrvatski košarkaš Zvonimir Ivišić objavio je na svom Instagramu kako napušta sveučilište Kentucky i odlazi u redove Arkansas Razorbacksa s dosadašnjim trenerom Johnom Caliparijem...

Već smo pisali o tome da je sveučilište Kentucky napustio trener John Calipari koji je vodio košarkašku ekipu punih 15 godina i odveo je do naslova prvaka 2014. godine.

Igraj na Hrvatska - Poljska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Caliparijevo novo odredište je sveučilišna ekipa Arkansas Razorbacks, a za njim će ići i hrvatski košarkaš Zvonimir Ivišić koji je to objavio na svom Instagramu.

"Iz nekoliko razloga donio sam odluku otići na sveučilište. Jedan od razloga je osvajanje naslova prvaka i odlazak u NBA ligu. Monumentalan dio tih odluka bio je trener Calipari, a nitko te dvije stvari ne radi bolje od njega. Zato sam uzbuđen što mogu objaviti da se obvezujem treneru "Calu" i Arkansas Razorbacksima."

Ivišić je debitirao krajem siječnja ove godine i u 15 odigranih utakmica bilježio 5.5 poena, 3.3 skoka i 1.3 blokade. Jedan je od pet igrača Kentuckyja koji će napušta momčad ovog proljeća, od čega su četiri otišla nakon Caliparijeve odluke.

Arkansas Razorbacksi do sada su šest puta igrali na Final Fouru, a dva puta prošli u finale. Jedini naslov osvojili su 1994. godine.

FOTO - SC Derby, Filip Roganović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!