Zimski sportovi

NHL: McDavid četvrti u povijesti sa 100 asistencija u sezoni

HINA, Petar Jenjić • utorak, 16.04.2024.
NHL: McDavid četvrti u povijesti sa 100 asistencija u sezoni

Hokejaš Edmonton Oilersa Connor McDavid stigao je do brojke od 100 asistencija u unutar jedne regularne sezone. Tako je postao četvrti u povijesti NHL-a kome je to pošlo za rukom...

Na domaćem su ledu hokejaši Edmontona pobijedili San Jose čak 9:2 u noći s ponedjeljka na utorak, a u povijesne knjige NHL lige svoje je ime upisao igrač pobjedničke ekipe Connor McDavid.

Igraj na NHL utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kod posljednjeg, devetog domaćeg pogotka, McDavid je upisao asistenciju što je bila njegova 100. tijekom sezone. Time je postao tek četvrti hokejaš u povijesti koji je unutar osnovnog dijela sezone upisao sto ili više asistencija.

Prije njega to je čak 11 puta ostvario legendarni Wayne Gretzky te po jednom Mario Lemieux i Bobby Orr.

"U pitanju su možda i trojica najboljih hokejaša svih vremena tako da je bilo što dijeliti s njima nevjerojatan podatak. Puno mi znači ova brojka", priznao je McDavid.

Njegova je momčad već ranije osigurala nastup u doigravanju Zapadne konferencije, kao i ostalih sedam momčad u tom dijelu lige. To su još: Dallas, Vancouver, Winnipeg, Colorado, Nashville, Los Angeles i Vegas.

Konferencijski naslov na Istoku osigurali su New York Rangers, a njihovi gradski rivali Islandersi su osigurali nastup u doigravanju pobjedom 4:1 kod New Jerseyja. U doigravanju su još sigurni od ranije: Carolina, Boston, Florida, Toronto i Tampa Bay, dok se za posljednje osmo mjesto bore Washington, Detroit, Pittsburgh i Philadelphia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!