Nogomet

Novi spektakl očekuje se na Etihadu: Manchester City i Real Madrid bore se za polufinale

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.04.2024.
Novi spektakl očekuje se na Etihadu: Manchester City i Real Madrid bore se za polufinale
Foto: EPA

Manchester City i Real Madrid sastaju se u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka. Prvi susret u Madridu završio je bez pobjednika, 3:3...

Sjajnu prvu utakmicu odigrali su Real Madrid i Manchester City na Santiago Bernabeuu, a završilo je bez pobjednika 3:3. Šest pogodaka i pregršt prilika, a na kraju ipak bez pobjednika.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi pokazali su puno stoga i vjeruju da mogu do prolaza u polufinale. Na Etihadu se očekuje još goropadniji Manchester City koji je na svom terenu uvijek favorit, bez obzira protiv koga igrao.

Najveći problem za Real Madrid bit će kako se nositi s pritiskom i visokim posjedom lopte koji su karakteristični za City na Etihadu. Obrana Reala morat će biti vrlo koncentrirana, igra protiv protivnika koji je vrlo efikasan i tu će biti ključ prolaza.

Nema sumnje da će Madriđani imati svojih prilika, posebno u tranziciji gdje Vinicius i društvo svojom brzinom definitivno mogu stvoriti probleme svakome. U prvom susretu vidjelo se da se Real može nametnuti Cityju, imao je faza igre u kojima je bio bolji, ali isto tako imao je i City.

Manchester City ove sezone nema niti jedan poraz na svom stadionu. Upisao je sve pobjede uz pet remija. Imao je jedno razdoblje kada je u prvenstvu povezao tri remija i to protiv Liverpoola, Tottenhama i Crystal Palacea, a nakon toga bod s Etihada odnijeli su i Chelsea i Arsenal.

I Real ima dovoljno individualne i momčadske kvalitete da stvori probleme Manchester Cityju, ima dovoljno iskustva i zna se nositi s pritiskom. Carlo Ancelotti ne može računati na Aureliena Tchouamenija i morat će tu pronaći novo rješenje.

Što su rekli

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Da smo jučer igrali protiv Real Madrida, bila bi to potpuno drugačija utakmica od one koja će se odigrati. Svaka utakmica je drugačija, ne postoje dvije iste. Oni su nešto naučili iz prošle sezone, naučili smo i mi. Pokušat ćemo napraviti sve što je u našoj moći da dođemo do pobjede."

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida: "Moramo se dobro pripremiti, imati u glavi ono što se dogodilo prije tjedan dana i vjerovati da možemo više danas. Prošla utakmica bila je vrlo tijesna i sve je moguće. Vjerujem da imamo potrebnu kvalitetu da im stvorimo probleme. Jedino što bi mi omelo san bilo bi da se najedem previše, ne Manchester City."

Mjesto, vrijeme, sudac

Manchester, Etihad, 21:00

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Nedostaju

Manchester City: -

Real Madrid: David Alaba, Thibaut Courtois (ozljede), Aurelien Tchouameni (kartoni)

Prošli dvoboj

Prvi susret u Madridu okončan je rezultatom 3:3. City je poveo golom Bernarda Silve, uslijedio je preokret autogolom Diasa i golom Rodryga, pa novi preokret gostiju pogocima Fodena i Gvardiola. Remi je osigurao Fede Valverde u 79. minuti.

Prognoza

Manchester City je domaćin i to ga stavlja u ulogu favorita, ali Real je prevelik i može do dobrog rezultata.

FOTO: EPA/JuanJo Martin

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona1:4PSG
Borussia D.4:2Atlético Madrid
Bayern1:0Arsenal
Manchester City3:4 **Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!