Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 17.04.2024, 21:00 h
Manchester City
Manchester City 3:4(0:1, 1:1, 1:1 pp, 3:4 pen) Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid prošao nakon drame penala, Modrić i Kovačić promašivali

Petar Jenjić • srijeda, 17.04.2024.
Real Madrid prošao nakon drame penala, Modrić i Kovačić promašivali
Foto: EPA

Real Madrid je nakon boljeg izvođenja penala izbacio Manchester City. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u raspucavanju su svoje penale promašili Luka Modrić i Mateo Kovačić...

Najiščekivaniji uzvratni dvoboj četvrtfinala Lige prvaka odigran je večeras na Etihadu. Nakon rezultata 3:3 u prvoj utakmici, Manchester City i Real Madrid večeras su ponovno odmjerili snage, a kao pobjednik je nakon boljeg izvođenja penala izašao Kraljevski klub.

Igraj na Europsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Real Madrid je došao do vodstva rano, a ostatak utakmice bio u podređenom položaju, fokusirani isključivo na obrambene zadatke Građani su bili kudikamo opasniji, postigli su pogodak za poravnanje i izborili produžetke te na koncu i penale.

Kao i u prvoj utakmici, i ova je krenula jako dobro, a prvi je pravi potez napravio Real Madrid koji je došao do vodstva u 12. minuti. Jude Bellingham ostavio je krasno za Federica Valverdea koji prosljeđuje za Viniciusa Juniora. Njegovo ubacivanje stiglo je do Rodryga, prvi udarac obranio je Ederson, ali Brazilac je drugi uspio skrenuti u gol.

Uslijedio je puno bolji period igre Manchester Cityja koji je vrlo opasno prijetio protivniku. Prvo je udarac glavom Erlinga Haalanda otišao iznad grede, a ubrzo nakon toga ubacivanje Kevina De Bruynea odbio je Andrij Lunin. Onda je udarac Haalanda završio na gredu, a lopta došla do Bernarda Silve koji se nije uspio najbolje namjestiti na udarac i poslao je malo kraj stative.

Odličan udarac De Bruynea u 27. minuti ponovno je obranio Lunin, a nakon toga je ponovno glavom pucao Haaland, no nema promjene rezultata. Još se iz prvog poluvremena izdvaja pokušaj Jacka Grealisha koji je od bloka otišao u vanjski dio mreže.

Grealish je šansom otvorio i drugo poluvrijeme, pokušao je udarac izvana, ali Lunin je ponovno bio na pravom mjestu. U 52. minuti Nacho je očistio veliku opasnost pred golom Reala i odbio u korner. Odmah nakon toga uslijedio je pokušaj Phila Fodena, no bez uspjeha.

Na isteku 70. minute za udarac se izborio Grealish koji je pucao iskosa s deset metara, no vratar gostiju ponovno je bio na mjestu. Obrana Reala popustila je u 76. minuti kada je City vratio stvari na početak. Ubačaj Jeremyja Dokua stigao je do Antonija Rudigera koji odbija loptu samo do De Bruynea koji je šalje točno pod gredu. Kad se sve zbroji i oduzme, zasluženo.

Odmah nakon toga De Bruyne je sjajno opalio izvana, no Lunin je obrani. Belgijac je u 82. minuti imao čistu šansu za preokret s 10, 11 metara, ali neometan je poslao loptu iznad grede. Do kraja se izdvaja još udarac Haalanda koji je otišao kraj gola, a utakmica je otišla u produžetke.

Na isteku prvog produžetka Rüdiger se našao u šansi, ali poslao je loptu preko gola. U nastavku nije bilo toliko konkretnijih prilika i bilo je jasno da će pobjednika ovog dvoboja odlučiti jedanaesterci.

U prvoj seriji, nakon Juliana Alvareza, za Real pucao je Luka Modrić, koji je na terenu ušao u 79. minuti. Međutim, njegov pokušaj obranio je Ederson. Odmah nakon toga Lunin je lako obranio udarac Bernarda Silve, a Jude Bellingham poravnao stanje na semaforu.

Treća serija donijela je udarac Matea Kovačića, ali i njegov je udarac pročitao vratar Real Madrida. Nakon toga pogađali su Lucas Vazquez i Phil Foden, dok je u četvrtoj za Real pogodio Nacho.

Ederson je poentirao u petoj seriji za City, a peti čovjek kod Reala bio je Rüdiger. Nijemac je poentirao i odveo momčad u polufinale.

Joško Gvardiol odradio je cijeli susret za City, Mateo Kovačić ušao je u 112. minuti.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Manchester City - Real Madrid 1:1 (3:4 nakon penala)

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona1:4PSG
Borussia D.4:2Atlético Madrid
Bayern1:0Arsenal
Manchester City3:4 **Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!