Ostali sportovi

Mladost pobijedila Centrometal u prvom polufinalnom dvoboju doigravanja

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 17.04.2024.
Mladost pobijedila Centrometal u prvom polufinalnom dvoboju doigravanja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Odbojkaši Mladosti upisali su pobjedu od 3:0 u setovima protiv Centrometala u prvom polufinalnom dvoboju doigravanja Superlige...

Mladost pobijedila Centrometal u prvom polufinalnom dvoboju play offa. Aktualni hrvatski prvak slavio je s 3:0 u setovima i u petak ga čeka uzvratna utakmica protiv istog protivnika.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to zapravo strogo kontrolirana utakmica od strane Mladosti, aktualnih prvaka Hrvatske, u prvom polufinalnom dvoboju play offa Superlige jer niti jednom njihova pobjeda nje došla u pitanje.

Igraj na SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do nje nisu došli lagano i za nju su se trebali dobrano pomučiti protiv iskusne momčadi Centrometala koja bi zasigurno znala iskoristiti svaki domaći pad koncentracije.

Jer, od prvog su se seta gosti postavili tako da se vidi da nisu impresionirani domaćima i da su se došli nadigravati, svjesni svoje kvalitete. A sastav za to imaju, puno iskusnih igrača koji su mnogi u svojim raznim fazama karijere prošli i kroz Dom odbojke.

Poveli su gosti od prvog seta. Sve do 11:11, a od tada konce igre preuzimaju domaći i prvi osvajaju 25. poen. No, nije tu bilo velikih rezultatskih skokova, niti jednom Mladost nije otišla u sigurniju zonu, na više od +5 poena. Kako u prvom, tako ni u drugom setu, koji je zapravo bio preslika prvoga.

Trener Mladosti Ratko Peris nije mijenjao postavu s kojom je krenuo u meč: Goč organizator igre, Cvanciger korektor na dijagonali, pucačko-primački par Repek-Smolej, srednji blokeri Gajić i Jakopec te libero i kapetan Pervan.

U trećem setu gosti ipak pomalo posustaju, a 'zahuktala' Mladost od starta radi veliku razliku, pa kod 9:2 Centrometal koristi prvu minutu odmora. Ali, Centrometal više nije mogao uhvatiti priključak, Mladost odlazi na +8 (10:2) i mirno i rutinirano hita k osvajanju trećeg seta i kompletnog susreta. Na kraju je bilo 25:14, +11, za 3:0 pobjedu domaćina.

Cvanciger sa 16 poena najučinkovitiji, Repek i Smolej dodali su 12, Goč 6 (3 asa i 3 bloka), Gajić 5 i Jakopec 4.

Trener Ratko Peris nakon susreta je konstatirao:

"Imali smo malo problema s pripremama za ovu utakmicu jer je bila duga stanka bez službenih susreta. No, snašli smo se nekako i odigrali solidnu partiju. Ništa nije još gotovo, idemo u petak u uzvrat, gdje želimo povrditi finale."

Druga utakmica igra se u petak, kod domaćina Centrometala.

Superliga, polufinale:
HAOK Mladost - Centrometal 3:0 (25-22, 25-20, 25-14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!