Košarka

Zubac i društvo još ne znaju hoće li Leonard biti spreman za start doigravanja

Petar Jenjić • petak, 19.04.2024.
Zubac i društvo još ne znaju hoće li Leonard biti spreman za start doigravanja
Foto: EPA

Kawhi Leonard ove je sezone odigrao 68 utakmica za Los Angeles Clipperse, ali je upitan za početak doigravanja protiv Dallas Mavericksa. Radi se o upali na ranije operiranom desnom koljenu...

Zvijezda Los Angeles Clippersa Kawhi Leonard i dalje ima zdravstvenih problema te još nije sigurno hoće li biti spreman za početak doigravanja. Radi se o upali desnog koljena koje je kirurški popravljeno.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Radi se na tome, naši liječnici rade sve kako bi se spustila upala i kako bi mogao igrati. Napredak je napravljen, ali trebamo ga još. Upala se mora nastaviti smanjivati kako bi mogao igrati. Kada bude u mogućnosti, onda će biti na terenu", rekao je predsjednik košarkaških operacija Clippersa Lawrence Frank.

Clippersi će u nedjelju s početkom u 21:30 po hrvatskom vremenu krenuti u doigravanje. Protivnik neće biti nimalo lagan, Dallas Mavericksi, a momčad iz Los Angelesa ima prednost domaćeg terena i nada se da će je uspjeti iskoristiti.

Leonard je ove sezone odigrao 68 utakmica te bilježio 23.7 poena, 6.1 skok i 3.6 asistencija u prosjeku. Jasno je da bi njegov izostanak bio velik udarac za ambicije kluba, no cjelokupna momčad, u kojoj bi važnu ulogu trebao imati i Ivica Zubac, možda će morati i bez njega. Barem za početak doigravanja.

Podsjetimo, u ljeto 2021. godine operirao je ligamente desnog koljena, a kasnije je morao i proći proces čišćenja potrganog meniskusa na istom koljenu.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!