Nogomet

Rudeš ponovno domaćin, Varaždin želi skok na šesto mjesto

Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.04.2024.
Rudeš ponovno domaćin, Varaždin želi skok na šesto mjesto
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Pred nama je posljednja utakmica 31. kola SuperSport HNL-a. Rudeš, koji je već ispao u niži rang, bit će domaćin Varaždinu koji se bori za jednu od pozicija između devetog i šestog mjesta...

Nakon četiri utakmice 31. kola SuperSport HNL-a, danas će se odigrati i posljednja. Na ŠC Rudeš, s početkom u 17 sati, snage će po posljednji put ove sezone odmjeriti Rudeš i Varaždin, a njihov dvoboj sudit će Oliver Romić. Pomoćnici su mu Ivan Janić i Željko Bučar, četvrti sudac je Marino Majstrović, dok su u VAR sobi Ivan Bebek i Antonio Melnjak.

Igraj na Rudeš - Varaždin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od prve i jedine pobjede ove sezone, protiv Gorice od 2:1, Rudeš je nanizao šest poraza. Već je jasno da će zagrebačka momčad napustiti najviši rang, a preostale utakmice odradit će bez prevelikog opterećenja. Zadnja dva kola Rudešani su igrali vrlo dobro, ali ipak su izgubili od Osijeka (2:3), odnosno Slaven Belupa (1:3).

S druge strane, Varaždin je siguran u sredini ljestvice. Iako je ostanak osiguran, a Europa je jako daleko, nije svejedno na kojem će mjestu ljestvice na kraju završiti. Trenutno je sedmi s 33 boda, dva više od Istre 1961 i dva manje od Gorice. Ni deveti Slaven Belupo nije daleko, na 30 bodova, tako da se sve do zadnjeg kola neće ni znati tko će završiti pretposljednji, a tko šesti.

Varaždin je u zadnjih pet utakmica upisao dvije pobjede i tri poraza. Slavio je minimalno kod Osijeka i Slaven Belupa (obje 0:1), izgubio je u golijadi od Gorice s 2:4, kao i u posljednja dva kola. Prvo je kod kuće poražen od Lokomotive (0:2), a zatim i s 2:1 na gostovanju kod Dinama, u zaostaloj utakmici petog kola.

U prvoj međusobnoj utakmici ove sezone, Varaždin je slavio s 2:0 golovima Frana Brodića i Igora Postonjskog, drugi dvoboj završio je bez golova, dok je u trećem upisao minimalnu 1:0 pobjedu. Za to je bio dovoljan zgoditak Dimitra Mitrovskog. Nema puno golova u susretima ovih klubova, ali povratkom na ŠC Rudeš, očekujemo i kvalitetniju izvedbu domaćina.

U kadru Rudeša danas neće biti Tomislava Srbljinovića i Ante Ćorića, dok kod Varaždina nema dvojice kartoniranih igrača. To su Antonio Boršić i Karlo Lusavec. I dok jedni traže što bolji plasman na kraju sezone, drugi tek žele ostaviti dobar dojam u preostalim susretima prije povratka u SuperSport Prvu NL.

Što su rekli

Davor Mladina, trener Rudeša: "Sve utakmice su nam u posljednje vrijeme slične. Nema tu nekih velikih razlika. Pokazali smo u te posljednje dvije, prave domaće utakmice, da smo bili dosta konkurentni. Falile su nam nijanse za dobar rezultat. Slaba realizacija nas je koštala posljednjeg poraza protiv Slaven Belupa. Stvorili smo dosta prilika, više nego inače do sada i ja se nadam da ćemo protiv Varaždina biti bolji u toj samoj realizaciji."

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Protiv Slaven Belupa su pokazali koliko mogu biti opasni, a rezultat je mogao biti i drugačiji jer su stvarali šanse. S velikim oprezom pristupamo i maksimalno odgovorno da odigramo kvalitetnu utakmicu i ostvarimo dobar rezultat."

Mjesto, vrijeme, suci

ŠC Rudeš, Zagreb, 17:00

Suci: Oliver Romić, Ivan Janić, Željko Bučar; 4. sudac: Marino Majstrović; VAR: Ivan Bebek, Antonio Melnjak

Nedostaju

Rudeš: Srbljinović, Ćorić (ozljede)

Varaždin: Boršić, Lusavec (kartoni)

Zadnji susret

U utakmici 22. kola nogometaši Varaždina slavili su s minimalnih 1:0.

Prognoza

Jasno, Varaždin je favorit, ali svakako danas očekujemo sličnu utakmicu Rudeša kao i proteklog tjedna protiv Slaven Belupa. Dakle, više pogodaka.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!