Košarka

Jokić, Dončić i Gilgeous-Alexander finalisti u borbi za titulu najkorisnijeg igrača

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.04.2024.
Jokić, Dončić i Gilgeous-Alexander finalisti u borbi za titulu najkorisnijeg igrača
Foto: EPA

Saznali smo trojicu finalista u borbi za najkorisnijeg igrača sezone u NBA ligi. Još jednu godinu u finalnom izboru nema američkih košarkaša...

Nikola Jokić, Luka Dončić i Shai Gilgeous-Alexander trojica su finalista za titulu najkorisnijeg igrača NBA lige, objavila je liga u nedjelju, dok je Victor Wembanyama u igri za naslov rookieja godine i najboljeg braniča.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjevernoamerička košarkaška liga objavila je imena trojice finalista za svaku od svojih pojedinačnih nagrada za regularnu sezonu 2023./24.

Jokić, MVP regularne sezone 2021. i 2022., finalist je četvrti put zaredom, nakon što je 2023. završio drugi iza Joela Embiida iz Sixersa.

Jokić je ove sezone za Denver u prosjeku bilježio 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija. Branitelji naslova Nuggetsi završili su izjednačeni na vrhu Zapadne konferencije s Oklahoma City Thunderom koji predvodi Gilgeous-Alexander.

Kanadski je košarkaš ove sezone prosječno ubacio 30.1 koš po utakmici uz prosječno 5.5 skokova, 6.2 asistencije i dvije ukradene lopte.

Slovenac Dončić dominirao je ligom s prosjekom od 33.9 poena te 9.2 skoka i 9.8 asistencija za Dallas Maverickse.

S druge strane, dvojica Amerikanaca, Chet Holmgren (Oklahoma City Thunder) i Brandon Miller (Charlotte Hornets) bore se s Francuzom Victorom Wembanyamom (San Antonio Spurs) za titulu rookieja godine.

20-godišnji Wembanyama postavio je brojne rekorde u svojoj prvoj NBA sezoni, s prosjekom od 21.4 koša, 10.6 skokova, 3.9 asistencija, 3.6 blokada i 1.2 ukradene lopte.

Holmgren je izabran kao drugi na draftu 2022., ali je zbog ozljede stopala tek ove sezone debitirao u NBA.

Prosječno je zabijao 16.5 koševa uz 7.9 skokova za Oklahoma City, dok je Miller u prosjeku postizao 17.4 poena po utakmici, ubacivši pritom 184 trice.

Centru Minnesota Timberwolvesa Rudyju Gobertu, koji je već tri puta osvajao titulu braniča godine (2018., 2019. i 2021.), suprotstavit će se njegov sunarodnjak Wembanyama i centar Miami Heata Bam Adebayo.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!