Nogomet

Pjaca: 'Još uvijek ne osjećamo pritisak, sve je u našim rukama'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.04.2024.
Pjaca: 'Još uvijek ne osjećamo pritisak, sve je u našim rukama'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Marko Pjaca postigao je jedan od golova u pobjedi Rijeke protiv Gorice. Za Radio Rijeku osvrnuo se na svoje zdravstveno stanje, borbu s Dinamom za prvo mjesto te gostovanje kod Lokomotive sljedećeg vikenda...

Do nove pobjede stigla je Rijeka koja je sinoć na domaćem terenu bila bolja od Gorice rezultatom 3:0. Marko Pjaca je prvotno trebao propustiti dvoboj zbog uganuća gležnja, ali je procijenio da može igrati i pomoći momčadi što je i napravio - jednim pogotkom.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije bilo lako, na kraju ispada rezultatski uvjerljivo, lagana pobjeda, no bila je tvrda i teška utakmica. Jako važna tri boda. Procijenio sam... koljena nisu bila problem, ali problem je bio gležanj koji je bio natečen. U razgovoru smo odlučili da je pametnije da ne igram, s obzirom na natečen gležanj i što koljena nisu na sto posto, ali mogu reći da je sve prošlo u najboljem redu. Nema posljedica", rekao je Pjaca za Radio Rijeku

Trener Željko Sopić rekao je da ekipa nije ušla u utakmicu s dobrom energijom što može imati veze i s tim da je Dinamo odigrao ranije svoj susret 31. kola SuperSport HNL-a i privremeno preuzeo vrh ljestvice.

"Zadnje dvije utakmice smo malo slabije krenuli u utakmicu, ali ja mislim da nije do toga što je Dinamo igrao prije. Koncentriramo se samo na sebe, još uvijek ne osjećamo pritisak i na kraju krajeva sve je u našim rukama. Ako ćemo igrati kao što smo igrali do sada, ne bi trebalo biti nikakvih problema. Rekao bih da nije do nekog pritiska."

"Ne zabijam često glavom, ali sada se otvorilo. Nisam ciljao, jednostavno sam reagirao iz nekog instinkta i sve je ispalo kako treba", nastavio je Pjaca.

Igrač Rijeke je jedan od velikih talenata hrvatskog prvenstva.

"To mi ne stvara pritisak. Bez obzira na to što se tako piše, iako mi je drago to čuti, takva očekivanja imam i od samog sebe. U svakoj utakmici želim doprinijeti ekipi. Očekujem dobre igre i visoke standarde."

Rijeka je opet sačuvala čistu mrežu.

"Nije mi problem igrati obranu, mislim da svi tome trebaju doprinijeti da to funkcionira kao što je do sada. To se vidi na tome da su obrambeni i vezni zabijali dosta golova. Isto tako mi iz napada puno pomažemo obranu i mislim da je to uspješan recept za uspješnu sezonu."

Slijedi gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.

"Bez obzira na to što smo uglavnom ostvarila pozitivne rezultate protiv njih, očekujem zahtjevnu utakmicu. Znamo koliko svima stvaraju probleme, uzeli su bodove i Dinamu i Hajduku. Moramo maksimalno spremni ući u tu utakmicu, a onda ćemo vidjeti hoćemo li to ostvariti ili ne. Ja sam optimističan i mislim da će s gležnjem sve biti u redu."

Nakon pet godina se vratio u SuperSport HNL i zaradio poziv u reprezentaciju nakon dugo vremena.

"Reprezentacija je jedna velika čast i odgovornost. Nakon pet godina sam opet tu i jednostavno želim tamo ostati. Trudim se i radim da bih to ostvario. Trenutno nitko sretniji od mene."

5. svibnja Rijeka dočekuje Dinamo.

"Vrlo lako moguće da će ta utakmica puno toga odlučiti. Ne sve jer i mi i Dinamo moramo pobjeđivati sve ostale utakmice. Taj međusobni ogled će odlučiti puno toga. Idemo se potruditi da sve bude kako treba i da upišemo pobjedu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!