Nogomet

Najbolji strijelac francuske reprezentacije u povijesti odlazi u MLS

Mario Borko • utorak, 23.04.2024.
Najbolji strijelac francuske reprezentacije u povijesti odlazi u MLS
Foto: EPA

Olivier Giroud će nakon završetka sezone u Milanu, karijeru nastaviti u LAFC-u. 37-godišnjak bi s novim klubom trebao potpisati ugovor do prosinca 2025. godine…

Bez obzira na to što će u rujnu proslaviti 38. rođendan, Olivier Giroud i dalje je više nego relevantan napadač u europskim okvirima. Ove sezone je u 42 nastupa za Milan zabio 15 golova i upisao devet asistencija. Ipak Rossoneri mu na kraju sezone neće ponuditi novi ugovor, pa bi Francuz karijeru trebao nastaviti u Los Angelesu.

Igraj na utakmice MLS-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fabrizio Romano još je krajem ožujka pisao o mogućem odlasku Girouda u LAFC, a sada je to i potvrdio. Napadača će se tamo pridružiti bivšem reprezentativnom kolegi Hugu Llorisu koji je London zamijenio Kalifornijom u siječnju.

Ugovor bi trebao vrijediti do prosinca 2025. godine, a Giroud će se momčadi priključiti nakon završetka Europskog prvenstva.

LAFC je osnovan 2014. godine, klub je 2022. osvojio svoj prvi MLS Kup, a 2023. je poražen u finalu. Adicija najboljeg strijelca u povijesti francuske reprezentacije s 57 golova, svjetskog prvaka i igrača koji je, osim dresa Milana, nosio dres Arsenala, Chelsea i Montpelliera (s kojim je osvojio ligu) bit će veliko pojačanje za jednu od najboljih momčadi MLS-a.

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!