Košarka

Kvarner 2010 poveo u finalnoj seriji za plasman u najviši rang

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
Kvarner 2010 poveo u finalnoj seriji za plasman u najviši rang
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kvarner 2010 poveo je u finalnoj seriji Prve lige protiv Vrijednosnica Osijek. Prvu meč loptu za plasman u najviši rang hrvatske košarke imat će već u subotu...

Košarkaši Kvarnera 2010 svladali su osječke Vrijednosnice rezultatom 77:64 u dupkom punoj dvorani Dinka Lukarića pred 1100 gledatelja i poveli 1-0 u finalnoj seriji Prve lige koja se igra na dvije pobjede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaći su na poluvrijeme otišli s prednošću 37:33, iako su koji trenutak ranije imali i "plus 10" (37:27) nakon poena Čakaruna. Riječani su držali vodstvo, ali bilo je tijesno, Osječani su im konstantno puhali za vrat. Kvarner je od starta bio kvalitetnija momčad, ali glavni razlog zašto su dobili prvo poluvrijeme, pa na kraju i utakmicu, bila je obrana. Gosti su u prvih 20 minuta deset puta izgubili loptu, previše su griješili kroz cijeli susret, a Kvarner je darove bez problema iskorištavao.

Kvarner je poveo 17:8 nakon prve serije, ali Osječani su se uspjeli vratiti (17:17) zahvaljujući boljem skoku i brzim napadima. Također, odlično su branili prvo ime Kvarnera, Marjana Čakaruna, koji u prvom poluvremenu nije imao prilike za lake šuteve pa se na kraju prometnuo u prvog asistenta. Tek u trećoj dionici mu se otvorilo i na šutu, a na kraju je iskusni centar stao na 15 poena, 14 skokova i osam asistencija.

Kujundžić je u redovima Osječana radio najviše problema Kvarneru, ali njegova je momčad previše griješila. Đugum je dva puta u minuti ukrao loptu, povezao je i četiri poena za 23:19. Kvarner se ponovo krenuo odvajati, ubrzo je poveo 30:25 na krilima Amerikanca Bilea, kojem je u nekoliko navrata Čakarun sjajno dijelio lopte.

Karakteristično snažno zakucavanje Bilea na startu treće dionice (39:35) razbudilo je i publiku. Kvarner je bio brz i efikasan, a tribine glasne. Ubrzo se malo oslobodio i Paolo Marinelli, koji je možda ušao u susret u laganom grču, iako još nije u potpunosti zaliječio zglob.

Riječki razigravač je ubacio tricu za 47:37, a onda je krenula ključna serija čiji je glavni dirigent bio Čakarun, da bi Vujasinović tricom zaključio za 59:41. Kvarnerovci su u zadnju dionicu ušli s prednošću 61:43 te su mirno priveli utakmicu kraju.

Prvu meč loptu Riječani će imati u subotu u Maloj dvorani "Gradski vrt".

Prva liga, finale:
Kvarner 2010 - Vrijednosnice Osijek 77:64 (1-0)

Autor: HKS-cbf.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!