Ostali sportovi

Libertas Marinkolor i Dr. Časl opravdali status favorita i osvojili Hrvatski kup

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 25.04.2024.
Libertas Marinkolor i Dr. Časl opravdali status favorita i osvojili Hrvatski kup

Stolnotenisači Libertas Marinkolora i stolnotenisačice dr. Časla pobjednici su Hrvatskog kupa, koji se protekla dva dana igrao u domu Lovro Ratković na Mladosti. Libertas Marinkolor došao je do duple krune nakon sedam godina, a dr. Časlu ovo je 27. trofej u 15 godina...

Dubrovčani (Miho Simović, Filip Čipin i Tomislav Japec) su tako potvrdili duplu krunu, prvenstvo su osigurali ranije, ostaje im tek odigrati još jedan susret ovog vikenda, a Kup je osvojen nakon što su u finalu s 3:0 pobijedili GSTK Zagreb.

Pituri su bili favoriti prije ovog susreta, a finalni susret nije bio baš toliko lagan koliko sugerira rezultat. Moglo se tu zakomplicirati, Leon Benko je u drugom meču, kod 2:2, vodio 9:4, pa imao i meč loptu, ali iskusni Miho Simović je sve uspio izvući. Nakon što su Pituri poveli 2:0 u mečevima bilo je jasnije da će trofej Kupa put juga. No, i u posljednjem meču tog dana Filip Borovnjak je skupo prodao kožu Tomislavu Japecu. Igrač Zagreba je vodio 1:0, pa potom ima dvije set lopte za 2:0, ali dubrovački igrač je uspio okrenuti set pa ubrzo i poveo 2:1. Potom je Borovnjak opet imao dvije vezane set lopte, ali nije ih uspio realizirati te je Japec osigurao četvrti trofej Kupa za dubrovačku momčad.

"Napokon smo osvojili duplu krunu. Čipo je tu četvrtu godinu i tek sad smo osvojili oba trofeja. Uvijek nam se nešto izjalovilo u tom Kupu. U finalu smo slavili s 3:0, ali nije bilo lagano. Ove sezone smo odigrali najbolje kada je bilo najbitnije, što sam već rekao nakon potvrde novog naslova prvaka. Sve smo zaslužili, nije bilo sreće, već samo krv, znoj i borba. I atmosfera unutar ekipe koja je ove sezone bila baš odlična, bili smo pozitivni cijele sezone i nismo niti u jednom trenutku ustuknuli. Čestitam dečkima, predsjedniku, svima u klubu te navijačima na uspjehu", kazao je Miho Simović.

"U par navrata smo pokušavali uzeti obje titule, ali nismo se dosad proslavili u Kupu. No, ovog puta put smo bili odlični", kazao je Goran Raspopović, predsjednik kluba, kojem je ovo druga godina kako je vodeći čovjek Pitura.

"Što dalje? Možda još veći iskorak u Europi! Nešto smo razmišljali, gledali, ali bez dodatnog igrača će to teško biti ostvarivo. Nadam se da ćemo opet izboriti nastup u Ligi prvaka, ali ako želimo ostvariti neke bolje rezultate onda će to biti izglednije u nekom drugom europskom kupu. Liga prvaka je ipak priča za sebe."

Posljednji put kada su Pituri osvojili duplu krunu bilo je to 25. svibnja 2017., tada su Dubrovčani u Križevcima također bili bolji od GSTK Zagreb. I tada su dio ekipe bili Simović i Japec. Sedam godina kasnije dupla kruna je opet osigurana. Nakon 2535 dana od prvog naslova prvaka Libertas Marinkolor u svojoj riznici ima devet trofeja, pet prvenstava i četiri Kupa.

U susretu za treće mjesto STK Zagreb je pobijedio Marathon s 3:1.

Kod djevojaka dominacija dr. Časla (Mirela Đurak Blažičević, Dorina Srebrnjak, Tamolwan Khetkhuan i Ni Xia Lian) ne staje! Nakon što je ekipa iz Dedića osigurala 11. naslov prvakinja, ostaje im još za odigrati dva susreta ovog vikenda, za sedmi trofej Kupa u finalu su pobijedili TIS s 3:0. Dan ranije dr. Časl se mučio sa Zagrebom, toliko da im je prijetilo da ostanu bez finala. Bio bi to velik šok za njih, no, s(p)retno su prošli dalje, a u finalu su dominirali. Dorina Srebrnjak i Tamolwan Khetkhuan su svoje susrete riješili bez izgubljenog seta, a sve je zaključila Mirela Đurak Blažičević, koja je s 3:2 pobijedila Martu Vukelić. U 15 godina dr. Časl je osvojio je ukupno 27 trofeja, od toga 20 sa ženskim klubom, a sedam s muškim, a prema riječima Martina Časla, predsjednika kluba, ne misle stati.

"Bilo je dan ranije čupavo. Nije me bilo na polufinalu i odmah panika ha, ha. Danas je bilo iznenađujuće lako, nisam očekivao ovakvu pobjedu. Jedini smo klub u Europi koji je osvojio pet različitih titula, Ligu prvaka, Srednjoeuropsku Superligu, Kup Mediterana, nacionalnu ligu i nacionalni Kup. Za mjesec dana u Srbiji ćemo u lov na šesto natjecanja kada igramo veliku završnicu Europa Trophya, a sljedeće sezone želim osvojiti Europski kup. Imamo opasnu ekipu, Ni Xia Lian je angažirala djevojku koja je bila peta na kineskom prvenstvu. Naravno, to sve vrijedi ako nas zdravlje posluži, što je najbitnije, kazao je Časl.

Dan ranije u susretu za treće mjesto STK Zagreb je s 3:1 pobijedio Vrsar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!