Nogomet

Petković uoči Rijeke: 'Svaka mi je titula bila draga, ali svaka iduća mi je najdraža'

Petar Jenjić • subota, 04.05.2024.
Petković uoči Rijeke: 'Svaka mi je titula bila draga, ali svaka iduća mi je najdraža'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Trener Dinama Sergej Jakirović i igrač Bruno Petković najavili su gostovanje Modrih na Rujevici kod Rijeke. Utakmica je to koja bi vrlo lako mogla odrediti prvaka...

U nedjelju od 19:30 sati na Rujevici će utakmicu 33. kola SuperSport HNL-a odigrati Rijeka i Dinamo. Bit će to dvoboj prve i druge momčadi lige, a najavio ga je trener Modrih Sergej Jakirović:

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Želimo pobjedu, to nismo napravili ove sezone na Rujevici. Svjesni smo težine toga, Rijeka je sjajna kod kuće ove sezone. Bit ćemo zadovoljni i ako osvojimo bod."

Lijep niz Rijeke prekinut je u prošlom kolu kod Lokomotive.

"Lokomotiva je pokazala kako se može nositi protiv "velike četvorke", kako ih volite zvati. Ta utakmica ih možda podigne, a možda im sruši samopouzdanje, svi navijaju za svoj klub i mi ćemo biti spremni. Plan imamo i sutra idemo odlučiti prvenstvo."

Dinamo nema baš najbolju realizaciju pred golom.

"Radimo na tome stalno. Zabijemo mi i puno golova, ali na utakmicama treba i određeni faktor sreće. Meni je važno stvarati prilike, nadam se da će tako biti i sutra. Volim što sam u ovoj koži, nisam u njihovoj", nastavio je trener Dinama koji će sve igrače imati na raspolaganju.

U srijedu je strategu Dinama preminula majka nakon duge bolesti.

"Iskoristio bih priliku zahvaliti svima na izraženoj sućuti. Hvala i bolnici Merkur i doktorima koji su napravili sve, no bolest je bila preteška. Odluka moje obitelji bila je da nastavim posao i vodim utakmicu. To je bila i majčina želja."

Na press konferenciji bio je i Bruno Petković kojeg je iznenadio Rijekin poraz od Lokomotive.

"Prije te utakmice smo bili svjesni da ovisimo samo o sebi, a to je najvažnija činjenica. Znamo da možemo učiniti sve da budemo prvi, ali ne zamaramo se time, gledamo naš posao. Rijeka je imala jako dobre rezultate i naš trener je sudjelovao u slaganju te ekipe, a Sopić radio čuda s Goricom. I ove je sezone napravio odličan posao."

"Rijeka malo prima golova, ima dobre igrače, a nama je svaka utakmica važna kako bi osvojili naslov. Ja vjerujem da doprinosim ekipi, iako se to ne vidi na brojevima. Igramo dobar i napadački nogomet, a posljednji rezultati govore sami za sebe,", nastavio je Petković.

Može osvojiti šesti naslov s Dinamom:

"Od jučer se ne živi, svaka mi je titula bila draga, ali svaka iduća najdraža. Svaki idući protivnik je najvažniji. Na početku utakmice ću se sigurno više kretati kako bih vidio kako će reagirati njihove linije, a tako ću se i ja ponašati. Vidjet ćemo kako će biti postavljeni, mi ćemo se držati naše ideje. Naučite puno stvari, a s vremenom dobijete i iskustvo. Nisam ni ja isti igrač kao kad sam stigao u Dinamo. Jako je teško igrati ritam utakmica, jedno vrijeme nisam imao imunitet. Naravno da je najbolje kad ste u najboljoj spremi, ali ritam utakmica je teško naučiti sa strane."

O Željku Sopiću:

"Osebujan je, malo drugačiji i iskreniji u izjavama. Nekima se to možda ne sviđa, a nekima da, no radi jako dobar posao i nema smisla da ja komentiram njegov odnos s medijima. To se vidjelo prošle godine, a i ove. Želim mu sve najbolje."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!