Konferencijska liga, nokaut faza, polufinale - uzvrati, 08.05.2024, 18:45 h
Club Brugge
Club Brugge 1:1 Fiorentina
Fiorentina

Fiorentina se vraća u finale Konferencijske lige, Viole sačuvale prednost u Bruggeu

Petar Jenjić • srijeda, 08.05.2024.
Fiorentina se vraća u finale Konferencijske lige, Viole sačuvale prednost u Bruggeu
Foto: EPA

Do finala Konferencijske lige ponovno je stigla Fiorentina koja je bila bolja s ukupnih 4:3 u dvomeču protiv Club Bruggea. Današnji dvoboj završio je 1:1 što je bilo i više nego dovoljno Violama...

Drugu godinu zaredom Fiorentina će igrati finale Konferencijske lige. Viole su u gostima kod Club Bruggea odigrale 1:1 i s ukupnih 4:3 prošle u svoju novu borbu za europski trofej.

Igraj na Konferencijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Club Brugge je došao do vodsva u 21. minuti susreta, ubacio je Hans Vanaken, a loptu je glavom trznuo Maxim De Cuyper i uz malo sreće skrenuti je u mrežu. Domaćin je bio nagrađen za trud.

Nakon primljenog pogotka Fiorentina je stavila Club Brugge pod određeni pritisak, a najbliže pogotku bio je Christian Kouame u 38. minuti kada je njegov udarac zatresao okvir gola.

Kako je vrijeme odmicalo, bilo je jasno da Violama treba pogodak za proći dalje. U 74. minuti Cristiano Biraghi pogotio je gredu, a odmah minutu kasnije ponovno se tresao okvir gola. Ovoga puta pogodio ga je njegov suigrač Kouame po drugi puta na susretu.

Nagrada gostima stigla je u 83. minuti kada je Brandon Mechele skrivio kazneni udarac, a sigurno ga je izveo Lucas Beltran, Iako je Simon Mignolet pogodio stranu, udarac je bio dobro plasiran. Rezultat se do kraja nije promijenio, iako je domaćin zaprijetio preko Vanakena, no odlično je obranio Pietro Terracciano.

Drugog finalista saznat ćemo sutra kada s početkom u 21 sat uzvratni dvoboj igraju Olympiakos i Aston Villa. Grčka momčad ima prednost od 4:2.

Konferencijska liga:
Club Brugge - Fiorentina 1:1 (3:4)

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Konferencijska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Club Brugge1:1Fiorentina
Olympiakos2:0Aston Villa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!