Košarka

Trica Luke Dončića u posljednjim sekundama za drugu pobjedu Mavericksa u Minneapolisu

Branimir Korać • subota, 25.05.2024.
Trica Luke Dončića u posljednjim sekundama za drugu pobjedu Mavericksa u Minneapolisu
Foto: EPA

Dallas Mavericksi odradili su sjajan posao u Minnesoti i odnose 2-0 u Texas nakon obje pobjede u gostima. Drugu pobjedu donio im je Luka Dončić…

Dallas Mavericksi napravili su veliki korak prema finalu NBA lige. Upisali su pobjedu protiv Minnesote i u drugom susretu u gostima te u Dallas donose prednost od 2-0 u seriji.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igrač odluke bio je Luka Dončić koji je odigrao vrhunsku utakmicu i upravo on je ubacio posljednji šut te tako osigurao pobjedu svojoj momčadi. Vodili su domaćini u završnici 108:106, ali Dončić je imao posljednju riječ i uzeo je tricu preko Rudyja Goberta te zabio za 109:108 tri sekunde prije kraja.

Dončić je nakon ubačene trice povikao prema Gobertu "ne možeš me čuvati", a nakon minute odmora Timberwolvesi su pokušali sa sirenom, međutim trica Naza Reida nije ušla.

"Luka voli veliku pozornicu i ne bježi od nje. Mislim da je bio sjajan tijekom cijele utakmice, svojom energijom držao je momčad na okupu", istaknuo je nakon susreta trener Dallasa Jason Kidd.

Dallas sada ima 2-0 u seriji i pred sobom dvije utakmice na svom parketu. Minnesota je protiv Nuggetsa povela s 2-0 u seriji na gostujućem parketu, a Nuggetsi su joj pokazali da se to može okrenuti. Sada ona mora pokazati da i ona to može.

Dončić je bio prvo ime susreta s 32 poena, deset skokova i 13 asistencija, a Kyrie Irving upisao je 20 poena i šest asistencija.

Kod Minnesote Reid je ubacio 23 poena i do te promašene trice na kraju, za tri poena šutirao je 7/8. Anthony Edwards dodao je 21 poen i sedam skokova, a Rudy Gobert 16 poena i deset skokova.

NBA, finale Zapada:
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 108:109 (0-2)

FOTO: EPA/CRAIG LASSIG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!