Nogomet

Tijesna pobjeda Tunisa, remi Namibije i Liberije

Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Tijesna pobjeda Tunisa, remi Namibije i Liberije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Odigrano je pet utakmica u afričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izdvaja se pobjeda Tunisa protiv Ekvatorijalne Gvineje te remi Namibije i Liberije, dok je prvo slavlje upisala Sijera Leone...

U skupini H Namibija je bila domaćin Liberiji, a taj je dvoboj završio rezultatom 1:1. Domaćin tako dolazi na sedam bodova, dok je Liberija na tri manje.

Igraj na kvalifikacije za SP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Namibiju je do vodstva doveo Tjipenandjambi Karuuombe u osmoj minuti, dok je bod gostima donio Terry Sackor u 65. minuti.

U istoj grupi Tunis je ostao na maksimalnom učinku bez primljenog gola. Na domaćem terenu slavio je protiv Ekvatorijalne Gvineje s 1:0, a jedini gol zabio je Mohamed Ali Ben Romdhane iz penala u 82. minuti.

U skupini A do prve pobjede stigao je Sijera Leone koji je slavio protiv Džibutija s 2:1 i ostavio ga na dnu ljestvice bez ijednog boda.

Domaćin je poveo preko Curtisa Daviesa u 12. minuti, izjednačio je Gabriel Dadzie iz penala u 35., ali pobjedu Sijera Leoneu donio je Augustus Kargbo početkom drugog poluvremena.

Prvu pobjedu upisala je i Srednjoafrička Republika koja je s 1:0 bila bolja od Čada, a jedini gol na susretu zabio je Venuste Baboula u 29. minuti.

Togo i Južni Sudan odigrali su bez pobjednika 1:1 u skupini B. I jedni i drugi još uvijek su bez pobjede nakon tri kola, Togo ima tri, a Sudanci jedan bod manje.

Domaćin je poveo preko Khaleda Nareyja u 61. minuti, dok je autogol Rogera Ahooloua donio bod gostima.

Kvalifikacije za SP, 3. kolo:
Namibija - Liberija 1:1
Sijera Leone - Džibuti 2:1
Srednjoafrička Republika - Čad 1:0
Togo - Južni Sudan 1:1
Tunis - Ekvatorijalna Gvineja 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!