Nogomet

Albanski izbornik: 'Sudjelovanje na Euru nam je nagrada, ali teška nagrada'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.06.2024.
Albanski izbornik: 'Sudjelovanje na Euru nam je nagrada, ali teška nagrada'
Foto: EPA

Reprezentacija Albanije nalazi se u skupini B Europskog prvenstva zajedno s Hrvatskom, Italijom i Španjolskom. Iako je autsajder skupine, svejedno vidi svoju priliku...

Izbornik albanske nogometne reprezentacije Sylvio Mendes Campos Junior smatra da je Europsko prvenstvo kratkotrajno natjecanje u kojem njegova ekipa može iznenaditi u skupini Italiju, Hrvatsku i Španjolsku.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jasno je da su veliki veliki i najbolji najbolji. No Europsko prvenstvo je kratkotrajni turnir, a u 90 minuta se može svašta dogoditi. To je prednost malih", izjavio je 50-godišnji Sylvinho u intervjuu španjolskim novinama AS objavljenom u četvrtak.

"Nogomet se posljednjih godina jako razvio. Igra se više fizički, puno se radi s tehnologijom, novim tehnikama... Radiš li na tome kvalitetno, razlika između velikih i malih se može značajno smanjiti", dodao je.

Albanija, koju bivši brazilski nogometaš Sylvinho vodi od siječnja 2023., u kvalifikacijama je bila ispred Češke, Poljske, Moldavije i Farskih Otoka. Europko prvenstvo će za devet dana otvoriti s Italijom, pa će igrati s Hrvatskom, a onda sa Španjolskom.

"Sudjelovanje na Europskom prvenstvu nam je nagrada, ali teška nagrada", napomenuo je Sylvinho. "Moramo se dobro pripremiti jer su to tri teška protivnika", dodao je.

Italija je aktualni prvak Europe, a Hrvatska i Španjolska su prije godinu dana odigrale u finalu Lige nacija 0:0 nakon čega su Španjolci došli do pehara boljim izvođenjem jedanaesteraca.

"Vidjet ćemo kakvi ćemo ući u tu posljednju utakmicu", izjavio je izbornik Albanije.

Rekao je da je sada usredotočen na pripremne susrete. Albanija je ovaj tjedan pobijedila s 3:0 Lihtenštajn, a u petak će igrati s Azerbajdžanom.

"Naši igrači su tehnički dobri, znaju s loptom i vole igrati nogomet. Prednost je što gotovo svi igraju u ligama Španjolske, Italije, Portugala, Njemačke, Engleske... Ondje puno uče", zaključio je Sylvinho.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!