Nogomet

Nema iznenađenja: Dalić potvrdio putnike, Vlašić ide na Euro

Branimir Korać • petak, 07.06.2024.
Nema iznenađenja: Dalić potvrdio putnike, Vlašić ide na Euro
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić potvrdio je koje igrače vodi na Europsko prvenstvo u Njemačku. Iznenađenja nema, putuju oni koji su bili na pripremama...

Samo jedan upitnik stajao je između konačne potvrde putnika na Euro i onog popisa i igrača koje je Zlatko Dalić pozvao na pripreme.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedino je bilo upitno hoće li Nikola Vlašić biti spreman, odnosno je li se oporavio od ozljede koju je zaradio igrajući u dresu Torina.

Vlašić je uvjerio Dalića kako može pomoći, a čak i da je suprotno, izbornik je već poručio kako je nesklon promjenama i zbog atmosfere i uklapanja igrača u kadar, a nije tajna kako su mu atmosfera i zajedništvo iznimno bitni.

Ostali su od početka bili neupitni, svi su odradili treninge prema planu i programu te svaki od ovih 26 igrača može nastupiti već u prijateljskom dvoboju protiv Portugala.

Bit će to generalna proba uoči puta za Njemačku gdje Hrvatsku očekuje nastup na Europskom prvenstvu i prvi dvoboj već protiv Španjolske.

Na popisu se nalaze:

Golmani: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Braniči: Josip Juranović (Union Berlin), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (Ajax), Domagoj Vida (AEK Atena), Marin Pongračić (Lecce), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax)

Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Al Nassr), Mateo Kovačić (Manchester City), Lovro Majer (Wolfsburg), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Feyenoord), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (RB Salzburg), Nikola Vlašić (Torino)

Napadači: Ante Budimir (Osasuna), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Ivan Perišić (Hajduk), Marko Pjaca (Rijeka), Marco Pašalić (Rijeka)

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!