Nogomet

Četiri tisuće navijača pratilo otvoreni trening Vatrenih

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.06.2024.
Četiri tisuće navijača pratilo otvoreni trening Vatrenih
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je pred više od četiri tisuće navijača otvoreni trening na Volksparkstadionu u svojoj njemačkoj bazi u Neuruppinu...

Vatreni su u nedjelju doputovali u svoju njemačku bazu u kojoj će boraviti za vrijeme Eura. Već sinoć su trebali isprobati travnjak lokalnog petoligaša MSV Neuruppina, međutim kako se put iz Portugala malo odužio, trening je otkazan, a igrači su odradili vježbe u teretani.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ponedjeljak je na rasporedu bio otvoreni trening pred više od četiri tisuće hrvatskih navijača, koji su doslovno razgrabili besplatne ulaznice. Zanimljivo, bilo je oko 20 tisuća zahtjeva za ulaznice, međutim za sve nije bilo mjesta na stadionu.

Atmosfera na treningu je bila sjajna. Igrači su marljivo nizali vježbe, a navijači se sjajno zabavljali izvikujući imena naših igrača. Najviše povika je naravno, upućeno kapetanu Luki Modriću, a nakon njega i Jošku Gvardiol. Atmosferu nije pokvarilo niti lagana kiša i prohladno vrijeme.

Bilo je zanimljivo pratiti igru na dva gola na skraćenom terenu, međutim, bio je to trening na kojem hrvatski igrači nisu otkrivali nikakve tajne ili uigravali važne detalje u igri. To ih čeka od sutra kada će izbornik Zlatko Dalić već uobičajeno "spustiti zastor". Od utorka sve se vraća u rutinu, treninzi će biti otvoreni prvih 15 minuta nakon čega kreće završno brušenje forme za EURO.

"Do sada nismo trenirali prekide i na tome ćemo raditi. Radit ćemo tehničke i taktičke stvari", kazao je po dolasku u Neuruppin hrvatski strateg.

Svakako je najvažnije da su svi igrači zdravi, motivirani i jedva čekaju početak prvenstva.

Na kraju treninga hrvatski reprezentativci su s klincima iz lokalnog kluba malo i zaigrali na oduševljenje prisutnih.

Prava "ludnica" na tribinama je nastala kada je dio reprezentativaca počeo dijeliti malene lopte, a zatim i potpisivati dresove, majice, kopačke, raditi selfije. Gvardiol, Modrić, Kramarić, Šutalo, Petković, Stanišić, Vida, Budimir, Majer.... strpljivo su ispunjavali želje navijača.

Posebno simpatičan je bio jedan dječak koji se provukao ispod ograde, projurio pored redara, te dotrčao do terena kako bi dobio loptu.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!