Nogomet

Kamerun brani prvu poziciju, Angola ga pobjedom može prestići

Branimir Korać • utorak, 11.06.2024.
Kamerun brani prvu poziciju, Angola ga pobjedom može prestići
Foto: EPA

Na rasporedu su susreti četvrtog kola afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kamerun je lider skupine D, a u ovom kolu gostuje kod Angole…

Vrlo zanimljiva je situacija u skupini D afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo gdje su samo dvije reprezentacije zaostale i to Mauricijus i Eswatini, a ostale četiri su i dalje u ravnopravnoj borbi za prolazak na SP.

Igraj na Angola - Kamerun na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na vrhu skupine su Kamerun i Libija po sedam bodova, trećeplasirana Angola ima dva boda manje, a četvrtoplasirana Zelenortska Republika zaostaje za liderom tri boda.

Danas se sastaju Angola i Kamerun, Angola koja nakon tri kola ima gol razliku 1:0 i vrlo je lako izračunati kakvi su joj bili rezultati te s druge strane Kamerun koji ima osam postignutih golova u tri odigrana kola.

Kamerunci će se prvi put u ovoj skupini susresti s čvrstim protivnikom koji teško prima golove, dapače još nije primio niti jedan, ali isto tako i angolska obrana bit će na velikom iskušenju protiv Aboubakara i društva.

U prošlom kolu Angola je napokon slavila nakon dva remija bez pogodaka, pobijedila je s 1:0 Eswatini i to golom iz već druge minute susreta. U nastavku susreta imala je vrlo malo prilika, igrala je pragmatično i bila zadovoljna rezultatom koji je imala.

Kamerun je pak imao ogromne logističke probleme uoči prošlog kola i dvoboja protiv Zelenortske Republike, traje rat između izbornika i predsjednika Saveza, ali igrači su bili još motiviraniji i upisali su pobjedu 4:1.

Mjesto, vrijeme, sudac

Luanda, Estadio 11 de Novembro, 21:00

Sudac: Mohamed Adel (Egipat)

Prošli dvoboj

Ovi su se protivnici prošli put sastali 2018. godine na Afričkom kupu nacija. Bilo je to u skupini, a Angola je slavila 1:0 golom Joba.

Prognoza

Ne treba očekivati golijadu, Kamerun je kvalitetniji, ali neće mu biti lako. Moguć je remi. test

FOTO: EPA/Abedin Taherkenareh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!