Nogomet

Flamengo traži povratak na vrh ljestvice brazilske Serie A

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Flamengo traži povratak na vrh ljestvice brazilske Serie A

Večeras je na rasporedu utakmica osmog kola brazilske Serie A između Flamenga i Gremija. Domaćin želi nastaviti pozitivan niz i vratiti se na vrh ljestvice...

Dok se na "starom" kontinentu svi pripremaju za Europsko prvenstvu, a na "novom" za još jedno izdanje Copa Americe, dosta igrača priključilo se svojim reprezentacijama, a to će osjetiti i brazilski klubovi koji nastavljaju sa svojom Serie A.

Igraj na Flamengo - Gremio na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Večeras je na rasporedu dio utakmica osmog kola, a jedna od njih igrat će se na Maracani u Rio de Janieru gdje će Flamengo biti domaćin Gremiju. Dvoboj počinje u 01:00 sat po hrvatskom vremenu, a sudit će ga Luiz Flavio de Oliveira.

Dva je mjeseca od početka sezone u Serie A i trenutno vodeći je Botafogo RJ koji ima 16 bodova, ali i utakmicu više od svih konkurenata. Priliku prestići ga imat će upravo Flamengo koji je na jako dobrom nizu utakmica u svim natjecanjima. Upisao je pet pobjeda zaredom.

U zadnjih mjesec dana odigrao je svega dvije prvenstvene, prvo je slavio na domaćem terenu protiv Corinthiansa (2:0), a početkom lipnja na gostovanju kod Vasca iskoristio je igrača više i "pregazio" protivnika s čak 1:6.

U međuvremenu je upisao dvije pobjede u Copi Libertadores, gdje je svladao bolivijski Bolivar (4:0) i kolumbijski Millonarios (3:0), dok je u nacionalnom kupu, u drugoj utakmici šesnaestine finala, svladao drugoligaša Amazonas s 1:0 te s ukupnih 2:0 prošao u sljedeću fazu natjecanja

S druge strane, Gremio je imao nešto manje uspjeha u svim natjecanjima. U prvoj utakmici šesnaestine finala kupa odigrao je bez golova u gostima kod drugoligaša Operarija. Nakon toga upisao je pobjedu u Copi Libertadores prtiv The Strongesta (4:0), a samo dva dana kasnije izgubio u prvenstvu od Bragatina (0:2).

Zgusnut raspored se nastavio i u narednim danima, a u zadnjih devet odigrao je još dva kola Cope Libertadores. Prvo je slavio protiv čileanskog Huachipata (0:1) i odigrao 1:1 kod kuće protiv argentinskog Estudiantesa.

Flamengo će večeras biti bez petorice igrača koji sa svojim reprezentacijama sudjeluju na Copa Americi. To su: Nicolas De La Cruz, Matias Vina, Guillerom Varela, Erick Pulgar i Giorgian De Arrascaeta. Iz istog razloga kod Gremija nema Mathiasa Villasantija i Yefersona Sotelda, dok su ozlijeđeni: Pedro Geromel, Andre Henrique, Jhonata Robert i Lucas Mila.

U zadnjih pet međusobnih utakmica Flamengo je tri puta izašao kao pobjednik, Gremio je slavio jednom, dok je jedan susret završio neriješeno.

Mjesto, vrijeme, suci

Maracana, Rio de Janeiro, 01:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Luiz Flavio de Oliveira

Nedostaju

Flamengo: Pulgar, De La Cruz, Vina, Varela (reprezentacija)

Gremio: Villasanti, Soteldo (reprezentacija), Geromel, Henrique, Mila, Robert (ozljede)

Zadnji susret

U utakmici 29. kola prošle sezone, Gremio je u golijadi došao do pobjede rezultatom 3:2.

Prognoza

Obje ekipe imaju određeni broj izostanaka, no čini se da će ih Gremio nešto teže nadoknaditi. Tako da bi večeras Flamengo trebao doći do pobjede. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!