Nogomet

Kako su igrali: Dvojac s klupe kupio mjesto u prvih 11 za susret s Italijom

Branimir Korać • srijeda, 19.06.2024.
Kako su igrali: Dvojac s klupe kupio mjesto u prvih 11 za susret s Italijom
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska je odigrala samo 2:2 protiv Albanije i u posljednjem kolu protiv Italije mora do pobjede za prolaz u osminu finala. S obzirom na izvedbu nekih igrača, očekujemo nove promjene u prvih 11...

Dominik Livaković - Spasio je Hrvatsku u nekoliko navrata, možda je trebao bolje reagirati kod prvog gola, kod drugog nema krivice. Pamtit ćemo obranu u prvom dijelu kada je skinuo sjajnu priliku Asaniju, ali i u drugom dijelu je spriječio pogotke Albanaca.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Josip Juranović - Puno bolje drugo nego prvo poluvrijeme, u prvom dijelu prema naprijed nije postojao, u drugom je bilo njegovih centaršuteva.

Josip Šutalo - Imao je jedan kiks u prvom dijelu koji je mogao biti vrlo skup, da su tu Albanci poveli s 2:0 nakon što se Šutalo okliznuo, tko zna kako bi završilo. Gubio previše energije.

Joško Gvardiol - U Cityju igra odlično i odlično se nosi s nekima od najboljih igrača svijeta, a ovdje se mučio, bez uvrede, s Albancima koji nisu niti polovica te kvalitete. Protiv Italije trebamo pravog Gvardiola. Ovo nije dobro.

Ivan Perišić - Borba i želja nisu upitni, no vidi se da nije u pravoj formi. Najviše se to osjeti u nedostatku eksplozivnosti.

Luka Modrić - U prvom poluvremenu vjerojatno je odigrao utakmicu s najviše presječenih dodavanja koja je uputio prema suigračima. Trudio se i borio do kraja,drugo pooluvrijeme također je bilo bolje, ali prvo daleko ispod njegove kvalitete.

Marcelo Brozović - Broz nije niti sjena igrača koji je bio dio onog "najboljeg veznog reda na svijetu". Još jedno neprepoznatljivo izdanje i prvi kandidat za klupu protiv Italije.

Mateo Kovačić - Kovačić je ponovno bio među najboljim hrvatskim pojedincima. I u fazi napada i obrane, najbolji hrvatski veznjak. Ne može sve sam, ostao je bez snage, ali i dalje se borio i nije posustajao. Za Kovu nema brige.

Lovro Majer - Izdanje za zaborav, ništa mu nije polazilo za nogomet, ponovno na desnom krilu, ovaj put se nije snašao.

Bruno Petković - Dosta borbe, ali malo toga konkretnog je uspio napraviti.

Andrej Kramarić - Najbolji pojedinac na susretu. U očajnom hrvatskom prvom poluvremenu jedini koji se kretao i tražio loptu, ulazio u prostore, nastavio i u drugom dijelu te je nagrađen pogotkom.

Luka Sučić - Prvi kandidat koji bi trebao u prvih 11 zamijeniti Brozovića u susretu protiv Italije. Okomit, dobar, borben, s dobrom loptom, sudjelovao kod pogotka.

Mario Pašalić - Ovaj put nije prošlo, ali ponovno je radio dosta nereda ulaskom iz drugog plana.

Ante Budimir - Uz Sučića detonator s klupe i onaj koji je dao priliku Hrvatskoj za pobjedu. Vrlo vjerojatno kupio mjesto u prvih 11 u susretu protiv Italije.

Baturina i Sosa - Premalo igrali. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!