Nogomet

Peru i Čile u borbi za prve bodove na Copa Americi

Branimir Korać • petak, 21.06.2024.
Peru i Čile u borbi za prve bodove na Copa Americi
Foto: EPA

Noćas je odigran prvi susret ovogodišnjeg izdanja Copa Americe, a večeras je na rasporedu i drugi. U Arlingtonu se sastaju Peru i Čile…

Susretom prvog kola skupine A između Argentine i Kanade počela je Copa America. Argentinci su u zanimljivom susretu slavili s 2:0, a večeras se odmah igra i drugi susret prvog kola skupine A.

Igraj na utakmice Copa Americe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I dok je Argentina bila favorit u tom dvoboju te se i očekivala njena pobjeda, u večerašnjem dvoboju trebalo bi biti neizvjesnije, sastaju se dvije reprezentacije koje se dobro poznaju i između njih nema tolike razlike.

I jedni i drugi sada su već neko vrijeme bez službenih utakmica, posljednje su odigrali još u studenom prošle godine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nakon toga na meniju su bili samo prijateljski susreti.

Peruanci su odigrali četiri prijateljske utakmice i tu su upisali tri pobjede i jedan remi. Te pobjede su bile očekivane, ostvarene su protiv znatno slabijih protivnika Nikaragve, Dominikanske Republike i Salvadora dok je remi upisan protiv Paragvaja.

S druge strane Čileanci su odigrali tri prijateljske utakmice i to protiv snažnijih protivnika, a upisali su vije pobjede i poraz. Jedini poraz ubilježen je s 3:2 protiv Francuske u utakmici koja je pokazala kako je Čile kvalitetna reprezentacija. Pobjede su upisane s po 3:0 protiv Albanije i Paragvaja.

Mjesto, vrijeme, sudac

Arlington, AT&T Stadium, 2:00

Sudac: Sampaio (Brazil)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici su se susreli prije manje od godinu dana u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Čileanci su slavili s 2:0 golovima Valdesa i Nuneza.

Prognoza

Malu prednost dajemo Čileu iako nekako sve vuče na remi. test

FOTO: EPA/Paolo Aguilar

Copa America 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Argentina2:0Kanada
Peru0:0Čile
1Argentina 35:0+59
2Kanada 31:2-14
3Čile 30:1-12
4Peru 30:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Copa America 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Argentina2:0Kanada
Peru0:0Čile
1Argentina 35:0+59
2Kanada 31:2-14
3Čile 30:1-12
4Peru 30:3-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!