Nogomet

Dolazi li kraj gruzijskoj bajci? Španjolska se čini ipak prevelikim zalogajem

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.06.2024.
Dolazi li kraj gruzijskoj bajci? Španjolska se čini ipak prevelikim zalogajem
Foto: EPA

U drugom današnjem susretu osmine finala Europskog prvenstva Španjolska igra protiv Gruzije i tu je veliki favorit...

Gruzija je jedno od iznenađenja grupne faze Europskog prvenstva. Svladala je Portugal, remizirala s Češkom i na svom prvom velikom natjecanju u povijesti uspjela je izboriti prolaz u nokaut fazu.

Igraj na Španjolska - Gruzija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ako je za nekog i bila iznenađenje, što ne bi smjela biti s obzirom da su svi jako dobro proskautirali svoje protivnike, to više sigurno nije. Španjolci tako jako dobro znaju što ih čeka u ovom susretu i ne treba očekivati da će ih nešto iznenaditi.

Kvalitetom na kvalitetu Španjolska je u velikoj prednosti, u sve tri utakmice na ovom Euru pokazala je snagu i kvalitetu i Gruziju čeka posao s kakvim se još nije suočila u Njemačkoj. Igrala je protiv Portugala, ali ne treba zaboraviti da je Portugal nastupio s drugom momčadi.

Španjolce očekuje vrlo srčan i borben protivnik koji je i u ranijim susretima pokazao da manjak kvalitete može nadomjestiti velikom borbenošću i ne odustaje do kraja.

Znalo se koliko mogu Hviča Kvarachelija, Mikautadze ili Mamardašvili, igrače koje jako dobro poznajemo i iz klupskog nogometa. No još je tu niz igrača koji su jako dobro odradili svoju ulogu i pomagali u prva tri susreta.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Gruzija nositi s velikom brzinom Yamala i Williamsa koji su puno jačim reprezentacijama stvarali velike probleme. Puno toga važe na španjolsku stranu, ali ne treba podcijeniti nikoga tko je prošao u osminu finala.

Što su rekli

Robin Le Normand, branič Španjolske: "Kvarachelija je očito njihov daleko najbolji igrač. Međutim ne smijemo zaboraviti niti Georgesa Mikautadzea koji je također na dobroj razini. Gruzija je reprezentacija koja dobro odrađuje svoj posao i ima jasnu ideju kako treba igrati."

Giorgi Mamardašvili, vratar Gruzije: "Kvarachelija je jedan od najboljih igrača svijeta i može osvojiti Zlatnu loptu. Ne znači to da ne respektiram španjolske igrače koji su također dobri, ali ja sam Gruzijac i uvjeren sam da je Kvarachelija bolji."

Mjesto, vrijeme, sudac

Köln, Köln Stadium, 21:00

Sudac: Francois Letexier (Francuska)

Nedostaju

Španjolska: -

Gruzija: Mekvabišvili (kartoni)

Prošli dvoboj

Gruzija i Španjolska bili su zajedno u skupini u kvalifikacijama za ovaj Euro i Španjolska je oba puta slavila. U Tbilisiju s čak 7:1 uz hat-trick Alvara Morate, a u Valladolid s 3:1.

Prognoza

Sve je na strani Španjolske i očekujemo prolaz bez produžetaka ili raspucavanja. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

EP 2024., nokaut faza

osmina finala

Švicarska2:0Italija
Njemačka2:0Danska
Engleska2:1 *Slovačka
Španjolska4:1Gruzija
Francuska1:0Belgija
Portugal3:0 **Slovenija
Rumunjska-:-Nizozemska
Austrija-:-Turska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024., nokaut faza

osmina finala

Švicarska2:0Italija
Njemačka2:0Danska
Engleska2:1 *Slovačka
Španjolska4:1Gruzija
Francuska1:0Belgija
Portugal3:0 **Slovenija
Rumunjska-:-Nizozemska
Austrija-:-Turska

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!