Nogomet

Nizozemci dosad nisu očarali, Rumunji vjeruju u iznenađenje

Branimir Korać • utorak, 02.07.2024.
Nizozemci dosad nisu očarali, Rumunji vjeruju u iznenađenje
Foto: EPA

Rumunjska i Nizozemska sastaju se sedmom susretu osmine finala Europskog prvenstva. Nizozemci su individualno gledajući kvalitetniji, ali Rumunjska igra jako dobro i Nizozemska će imati težak posao...

Rumunjska se vratila na veliku scenu, ima dobru generaciju koja je radila odlične stvari u mlađim uzrastima i to sada pokazuje na seniorskoj razini.

Igraj na Rumunjska - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upravo Rumunji bili su u već toliko spominjanoj sjajnoj skupini u kojoj su četiri reprezentacije upisale po četiri boda i na kraju je odlučivala gol razlika. U toj igri Rumunji su bili pobjednici i to zahvaljujući sjajnom nastupu na startu Prvenstva protiv Ukrajine.

Bio je to susret u koji je Ukrajina ušla kao favorit, na Rumunjsku se gledalo s dosta podcjenjivanja, posebno nakon skromnih rezultata u pripremama i dva remija protiv Bugarske i Lihtenštajna. No kada je krenulo ono pravo, Rumunji su pokazali sjajnu energiju i Ukrajina je visoko poražena s 3:0.

Uslijedio je poraz od Belgije pa remi sa Slovačkom, ali dovoljno za prolaz u osminu finala s prvog mjesta.

S druge strane Nizozemci nisu izgledali posebno dobro. Imali su bljeskova i dobrih minuta, ali u globalu gledano nije to bila neka vrhunska predstava koja bi bacala u trans.

Na startu je jedva svladana oslabljena Poljska, zatim je upisan remi u dvoboju s Francuskom da bi u trećem kolu bolja bila Austrija. Osjeti se da u igri Nizozemske nedostaje Frenkie de Jong koji je zbog ozljede prisiljen propustiti ovaj Euro.

Što su rekli

Edward Iordanescu, izbornik Rumunjske: "Rekao sam igračima da ću preuzeti na sebe odgovornost za sve što krene krivim smjerom, ali da oni moraju preuzeti odgovornost za sve dobro. Siguran sam da su shvatili moju poruku i jedva čekam njihovu reakciju na terenu. Želim ih vidjeti opuštene i zadovoljne."

Ronald Koeman, izbornik Nizozemske: "Nije bitno što nas smatraju favoritima. Sve su to priče izvan terena. Uzimamo Rumunjsku vrlo ozbiljno i znamo da moramo biti bolji nego u prošloj utakmici. Uvijek sve počinje s nama."

Mjesto, vrijeme, sudac

München, Allianz Arena, 18:00

Sudac: Felix Zwayer (Njemačka)

Nedostaju

Rumunjska: Nicusor Bancu (kartoni)

Nizozemska: -

Prošli dvoboj

Posljednji put sastali su se još 2017. godine u prijateljskoj utakmici u Bukureštu gdje je Rumunjska poražena s visokih 3:0. Memphis Depay, Ryan Babel i Luuk de Jong bili su strijelci za Nizozemsku.

Prognoza

Papirnati favorit je Nizozemska, ali Rumunjsku ne treba otpisati tako da je ovaj par otvoren. test

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

EP 2024., nokaut faza

osmina finala

Švicarska2:0Italija
Njemačka2:0Danska
Engleska2:1 *Slovačka
Španjolska4:1Gruzija
Francuska1:0Belgija
Portugal3:0 **Slovenija
Rumunjska0:3Nizozemska
Austrija1:2Turska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024., nokaut faza

osmina finala

Švicarska2:0Italija
Njemačka2:0Danska
Engleska2:1 *Slovačka
Španjolska4:1Gruzija
Francuska1:0Belgija
Portugal3:0 **Slovenija
Rumunjska0:3Nizozemska
Austrija1:2Turska

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!