Nogomet

Lani su se borili za prvo mjesto, ove je situacija potpuno drugačija

Petar Jenjić • četvrtak, 04.07.2024.
Lani su se borili za prvo mjesto, ove je situacija potpuno drugačija

Večeras je na rasporedu utakmica 14. kola brazilske Serie A između Gremija i Palemirasa. Nakon što su se prošle godine borili za titulu, u ovoj to sigurno neće biti slučaj...

Nakon što je prošle sezone Palmeiras osvojio naslov s dva boda ispred Gremija, sada je situacija potpuno drugačija uoči njihovog prvog međusobnog dvoboja u ovoj godini. Večeras u ponoć po hrvatskom vremenu odmjerit će snage u 14. kolu, a njihov dvoboj sudit će Marcelo de Lima Henrique.

Igraj na Gremio - Palmeiras na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvoboji ove dvije ekipe često ponude jako dobar nogomet, a još od 2016. godine nijedna njihova utakmica nije završila bez pogodaka. Uglavnom su to bili izjednačeni dvoboji u kojima su ekipe pobjeđivale s jednim pogotkom razlike. Hoće li tako biti i večeras ili će zakon velikih brojeva reći drugačije, preostaje nam saznati.

Palmeiras nastavlja gdje je stao prošle sezone i trenutno je na trećem mjestu s 26 bodova iz 13 utakmica, četiri manje od vodećeg Flamenga koji ima jednu odigranu utakmicu više. Jasno, današnjom pobjedom može se potpuno približiti, a njegovi rezultati u posljednje vrijeme sugeriraju da će se to i dogoditi.

Od početka lipnja odigrao je sedam prvenstvenih utakmica. Nakon pet uzastopnih pobjeda upisao je neočekivano visok poraz od 3:0 protiv devetoplasirane Fortaleze. Posljednje kolo odigrao je prije samo dva dana, na domaćem terenu protiv Corinthiansa kojeg je i uz igrača manje svladao rezultatom 2:0.

S druge strane, Gremio nakon drugog mjesta prošle sezone u ovoj zauzima 18. poziciju od 20 klubova. Ima deset bodova iz 11 utakmica, a u prošlom kolu minimalno je slavio protiv Fluminensea (1:0) čime je prekinuo niz od pet utakmica bez pobjede, a od čega su četiri bili porazi.

U kadru domaće momčadi nema Yefersona Sotelda i Mathiasa Villasantija koji s reprezentacijama Venezuele i Paragvaja nastupaju na Copa Americi. Zbog akumuliranih kartona u kadru nema Dodija, dok su ozlijeđeni: Lucas Mila, Diego Costa, Andre Henrique i Jhonata Robert.

Kod Palemirasa nema Raphaela Veige koji je zaradio izravan crveni karton u prošlom kolu, dok su kartone akumulirali Ze Rafael i Gabriel Menino. Radi se o tri igrača u veznom redu i trener Abel Ferreira imat će problema sa sastavljanjem početne postave.

Mjesto, vrijeme, suci

Arena do Gremio, Porto Alegre, 00:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Marcelo de Lima Henrique

Nedostaju

Gremio: Soteldo, Villasanti (reprezentacije), Dodi (kartoni), Costa, Henrique, Mila, Robert (ozljede)

Palmeiras: Veiga (crveni karton), Ze Rafael, Menino (kartoni)

Zadnji susret

Krajem rujna prošle godine Gremio je u sklopu 24. kola slavio na domaćem terenu s 1:0.

Prognoza

Iako mu nedostaje nekoliko važnih igrača, Palmeiras bi večeras trebao opravdati ulogu favorita i doći barem do minimalne pobjede. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!